Muhkea mohairpipo

Olen pidemmän aikaa haaveillut keltaisesta piposta, mutta värimieltymykseni on ollut niin tarkka, etten koskaan löytänyt haluamaani kauppojen valmiista pipovalikoimista. Niinpä päätin ottaa puikoille vaihtelun vuoksi pipon ja siitä tulikin aika ihana. Ohjeen kehittelin hetken googlettelun jälkeen omasta päästäni ja lopputulos on vain aavistuksen liian löysä, jos pipolta kaipaa tiettyä napakkuutta. Toisaalta taas pipo on juuri sopiva käytettäväksi kiharrettujen hiusten suojana, sillä pipo ei latista hiuksia lainkaan.

Pipo on neulottu Onionin mohair+wool sekoitelangasta ja väri on sinapinkeltainen (325). Mohairlanka on todella lämmin ja pipo on suojannut hyvin päätä tuulisellakin säällä. Lankaa kului vähän reilut 100g ja jos olisin tehnyt aavistuksen pienemmän mallin, kaksi 50g kerää olisi riittänyt varmasti ihan hyvin. Pipo on neulottu kaksinkertaisella langalla siten, että 3,5cm pyöröpuikolla (40cm) on yhteensä 96 silmukkaa.

Muhkean mohair pipon ohje

  • Luo pyöröpuikolle 96 silmukkaa.
  • Pipon alku neulotaan 1o1n joustinneuleella n. 10cm matka.
  • Vaihdetaan sileään neuleeseen ja neulotaan sitä 17cm (tai pidempään, jos piposta haluaa pitkän), jonka jälkeen kavennetaan.
  • Kavennuskierroksella neulotaan kaksi silmukkaa oikein yhteen koko kierroksen ajan. Väliin neulotaan kolme tavallista kierrosta.
  • Kavennetaan taas kierroksen verran kaksi silmukkaa oikein yhteen koko kierrokselta. Tässä kohtaa on hyvä vaihtaa pyöröpuikko vastaavan kokoisiin sukkapuikkoihin.
  • Jatketaan kaksi kierrosta tavallista sileää neuletta ja sitten kavennetaan koko kierros vielä viimeisen kerran.
  • Lopuksi jäljelle jääneet silmukat päätellään.

Halusin omaan pipooni vähän extraa ja neuloin siihen lisäksi turkistupsun, jonka irroitin vanhasta kauhtuneesta piposta. Tästä tuli välittömästi tämän talven suosikkipipo!

Kommentit (1)
  1. Moi!

    Ooksä kääntänyt tuossa tuon alaosan resorin?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *