Muhkea villapaita murulle


Niin taas muutama viikko vierähti neuloessa ja sain valmiiksi kauan himoitsemastani Istexin paksusta Alafosslopi-langasta tehdyn villapaidan. Olen kuullut paljon kehuja 100% villasta ja sen kyvystä pitää lämpöä, joten villapaita valmistui juuri sopivasti, kun alettiin saada pakkasia myös tänne etelään. Langan saaminen on ollut vähän kiven alla, kun niin moni uusi neuloja on innostunut villapaidoista ja sain omani pitkän odotuksen jälkeen. Lankoja ei ole täällä Turun suunnalla saatavana putiikeista ja tilasin ensimmäiset lankani Adlibriksen alesta. Värit valitsin ihan sillä perusteella, mitä oli vielä tarjolla. Huomasin jo siinä vaiheessa, kun sain miehustan neulottua, että paidan värit olisivat ihan nappivalinta miehelleni. Jatkoinkin neulomista miehen mittoja silmällä pitäen, vaikka tuosta ihanasta paidasta taitaa tulle minullekin oivallinen lainapaita (kunnes oma unelmapaitani on valmis).

Ollaan mieheni kanssa innokkaita retkeilijöitä ja nappasin paidan heti mukaan yhdelle reissulle testattavaksi. Pakkasta oli -7 astetta, melko tuuleton sää ja taivalsimme kuuraisessa kelissä 3,5 tuntia. Pärjäsin paidan kanssa ihan mahtavasti, vaikka olen kauhea vilukissa. Villapaidan alla minulla oli kerrasto ja päällä vielä kevyt toppaliivi. Ainoat paikat jotka palelivat, olivat sormet, jotka tuntuvat olevan muutenkin aina jäässä. Olin tosi iloinen, että villapaidasta tuli niin lämmin. Kuvat otin aikaisemmalta toiselta retkeltämme, jolloin pakkasta oli vain asteen verran ja metsä vielä lumeton sekä mehevän vihreä. Kuvissa näkyvän mohairpipon neuloin myöskin itse ja ohjeen siitä löydät tästä linkistä.

100% islantilaista villaa oli nopea ja kiva neuloa paksuilla puikoilla ja kuvio tuli kauniisti esiin juurikin tuon langan ansiosta. Malli on jälleen kaunis Linka Neumannin Alasuq Polar. Tuo malli on noussut kaikkien villapaitamallien ykköseksi ja haluaisin tehdä sen kaikissa mahdollisissa väreissä. Olen uittanut paidan kylmässä vedessä ja kuivannut lopuksi vaakatasossa. Sillä tavoin paidasta saa hyvin pois kaiken ilman, kuvio tasoittuu ja huopuu vähän ja paidasta tulee pehmeämpi. Lisäksi huopunut paita on tiiviimpi ja siten pitää enemmän lämpöä. Paidan kuivattaminen lattialämmityksen kanssa laatoituksella kesti kuitenkin muutaman päivän, joten sitä ei kannata tehdä kiireessä. Lankaa L-kokoiseen paitaan kului seuraavanlaisesti:

  • Koksi 0005 400g
  • Vaaleanbeige 0086 200g
  • Tummansininen 0709 100g
  • Porkkana 9971 100g
  • Puikot: 60cm pyörö koko 4, 80cm pyörö koko 5,5, sukkapuikot koko 4 ja 6

Neulominen on aivan ihanan koukuttavaa ja terapeuttista, joten seuraavat ideat pyörivät jatkuvasti mielessäni. Olen neulonut nyt välissä pari pipoa. Ajattelin käyttää ylijäämälangat Alafosslopeista paksuihin lapasiin, jos vaikka pääsisin sillä eroon sormien kylmettymisestä. Seuraavaksi haluan neuloa taas hiukan ohuemman villapaidan sukkalangoista. Värejä en ole osannut vielä valita, koska vaihtoehtoja on niin paljon!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *