Pehmeä Alasuq polar

Villapaita-villitys se vain jatkuu, kun syksy etenee. Otin jo loppukesästä puikoille tämän viidennen Alasuq polar-mallin ja päätin kokeilla lankana Hjertegranin Natur Uldia. Satuin näkemään nettiä selatessa kirjoituksen, jossa joku oli vaihtanut Alafosslopin langat tähän ja että se vastaisi hyvin alkuperäistä lankaa. Koska varmasti jokainen neuloja tietää, että Alafosslopit ja Lettlopit ovat koko ajan loppu, lähdin kokeilemaan tätä lankaa innoissani. Löysin lähistöltä kivijalka-liikkeen valikoiman, joten pääsin valitsemaan värisävyjä ihan paikan päällä, joka on aika luksusta. Pallottelin eri värejä niin kauan, että myyjille ei varmasti jäänyt epäselväksi läsnäoloni kaupassa. Minulla oli värien suhteen kaksi toivetta. Halusin tumman paidan ja yhdeksi väriksi kauniin okrankeltaisen. Niinpä siitä syntyi lopulta tämä tummansininen Alasuq.

Natur Uldilla neulominen oli todella nopeaa ja paita valmistui uudessa ennätysajassa. Sen tekemiseen meni vain vaivaiset kaksi viikkoa. Rakastan neuloa isoilla puikoilla paksua lankaa, koska valmista tulee niin nopeasti. Lisäksi valmis paita on todella paljon pehmeämpi, kuin Alafosslopilla neulottu. Juuri tuo karheus vähän häiritsee islantilaisissa villoissa, vaikka niillä saakin kauniita neulomuksia. Natur Uld on melko huopuvaa villaa, joten kastelin paidan pienellä varauksella. Toisaalta huopuinen pinta on kaunis vanhoissakin Alasuqeissa, joten uskon, että tästä uudestakin tulee käytön myötä varsin ihana. Alafosslopista neulottu paita on ihanan notkea ja tämä Natur uldista neulottu on aavistuksen jäykempi.

Olen neulonut tämän paidan Linka Neumannin kirjasta Norjalaisia villapaitoja 1 ja täysin M-kokoisen ohjeen mukaan. Se on jämäkämpi, kuin aikaisemmat paitaani, mutta kevyt kastelu notkisti paidan kuitenkin sopivasti ja taidan jatkossakin valita langaksi paksuihin villapaitoihin Natur Uldia. En upottanut paitaa kokonaan veteen, tosin purjehduksella se sai kyllä oman kasteensa vuorotellen meren pärskeissä ja vesisateesta. Värivaihtoehtoja oli paljon ja ensin ajatuksena olikin tehdä tummanvihreä paita, mutta kun langat olivat jo matkalla kassalle, muistin tilanneeni ihan vastaavan värin tulevaan Hopi-neuleeseen Lettlopista. Niinpä kiikutin langat takaisin ja aloitin miksailun alusta.

Värit Hjertegarn Natur Uld 100g

  • 990 tummansininen 5 kerää
  • 381 sinapinkeltainen 2 kerää
  • 100 luonnonvalkoinen 2 kerää
  • 800 meleerattu vaaleansininen 1 kerä

Mielestäni tästä tuli kaunis! Sopii hyvin tänne ruskanvärittämään luontoon ja on ollut ahkerassa käytössä esimerkiksi purjehduksilla ja retkillä. Talvella aion selvittää, pitääkö tämä lanka yhtä hyvin kylmän loitolla kuin Alafosslopi, sillä niillä paidoilla olen hiihtänyt tyynellä säällä ihan leppoisasti yli -25 asteen pakkasessa. Retkeilyyn paita ainakin sopii mainiosti ja pitkän toppaliivin kanssa menee kylmemmilläkin keleillä. Alasuq Polarit ovat kyllä kaikista Linkan paidoista olleet aina suosikkejani, joten jatkoa varmasti on luvassa.

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (6)
  1. Heips! Aivan ihana villapaita! Minkäkokoisolla puikoilla neuloit?

    1. Moikka! Kiitos paljon 🙂 Olen neulonut tämän virallisen ohjeen mukaan eli joustinneuleessa puikot ovat 4,5 ja muuten 6.

  2. Niin ihana tämä 🖤

    1. Kiitos! Tykkään itsekin siitä tosi paljon. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *