Pienen pieniä miniriddareita


Ette voi edes kuvitella, miten paljon odotin näiden pienten paitojen neulomista. Hyppäsin vuosien ajan ohjekirjoista aina nopeasti yli ne sivut, missä oli esillä vauvan neuleita. Niiden katsominen teki kipeää ja olin ensimmäisen lapsettomuushoitovuoden jälkeen jo muuttunut sen verran pessimistiksi, etten halunnut tehdä mitään valmiiksi. Jos niille villapaidoille ja -sukille ei koskaan tulisikaan käyttäjää. Alkuraskauden aikana yksinkertaisesti päätin, että aion neuloa villapaidan peloista huolimatta, vaikka se jäisi viimeiseksi. Silloin syntyivät nämä pienen pienet miniriddarit. Söpöimmät villapaidat, joita olen koskaan pitänyt käsissäni.

Miniriddariin ei ollut mitään valmista ohjetta, vaan neuloin paidat yhdistämällä pienen osan aikuisten riddarin kuviosta itse kehittelemääni ohjeeseen pienellä mausteella Erämaa-neuleen ohjetta. Varsinainen sillisalaatti siis. Se mahtuuko varsinkaan pikkuinen harmaa paita koskaan käyttäjänsä päälle, on oikeastaan ihan toisarvoinen juttu ja olkoon se vaikka sitten vain muistona tästä ensimmäisestä raskaudesta. Olen nimittäin kuullut jo parikin kertaa, että vaikka kaula-aukko on tosi joustava, voi se silti olla vauvan päälle liian pieni. Värit valitsin sen mukaan, että paita sopii ihan kaikille ja hyödynsin valmiita lankavarastoja. Vihreä riddari kävi kerran jo kissankin päällä, sillä neuloin sen ihan alkuraskauden aikana ja halusin varmuuden vuoksi paidalle B-suunnitelman, jos raskaus ei etenisikään toivotusti. Näyttää siltä, että kissa saa onneksi jäädä ilman. Alla on muutamia hyvin sekalaisia muistiinpanoja kummastakin paidasta, jos niistä joku saa apua oman minivillapaidan suunnitteluun. Harmaa paita on mielestäni selkeästi pienelle vauvalle ja vihreä menee sitten parin kuukauden päästä. Olen kuitenkin ensimmäistä kertaa asialla, joten mitat voivat mennä ihan metsään!

Harmaa villapaita

 • langat 7 veljestä ja My home.
 • Hihan resorissa silmukoita 24 ja kuvion jälkeen lisätään yksi silmukka per kerros siten, että lopulta hihassa on 30 silmukkaa.
 • Miehustassa 64 silmukkaa. Kainaloista poimin molemmista 6 silmukkaa.
 • Kuvio sovellettu aikuisten riddarin paidasta.


Vihreä villapaita

 • Langat 7 veljestä ja 7 veljestä Nature.
 • Hihan resorissa yhteensä 26 silmukkaa.. Neulo joustinta 1o1n 8 kerrosta. Aloita sileä neule ja lisää ensimmäisellä kerroksella yhteensä 6 silmukkaa siten, että kaikilla puikoilla on 8 silmukkaa. Tee hihan kuvio.
 • Miehusta on tehty mukaillen pienintä kokoa lasten Erämaa-paidasta. Ohje on Linka Neumannin kirjasta Norjalaisia villapaitoja.
 • Kuvio sovellettu aikuisten riddari paidasta.
koti diy hyva-olo
Kommentit (4)
 1. Ihania! Minä neuloin Novitan Suomivillasta haalarin vauvalle viime vuonna Novitan Aarni-haalarin ohjeella. Laitoin nappien tilalle vetoketjun. Se on ihana! No, vauva on jo taapero, joten teen toisen isomman, kun se eka on niin ihana.

  1. Pitäisipä itsekin kokeilla haalarin neulomista! Kiitos vinkistä, käyn heti vilkaisemassa Aarni-haalarin ohjetta. 🙂

 2. Taidolla ja tunteella syntyy kyllä jotain uskomattoman kaunista ja söpöä 😊

  1. Kiitos! 🙂 Ainakin tunteella syntyi tämä paita. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *