Älä sano näin lapsettomalle

Moikka!

On paljon fraaseja, jota lapseton ei haluaisi kuulla. Yksi ainakin mikä muhun henkilökohtaisesti kolahtaa kovaa, on ”koskas te niitä lapsia teette, että mummakin ehtii vähän hoitaa?” Mumman takiahan ne lapset tehdään 😀 Mun mielestä on tosi väärin kommentoida ja kysellä, koska on lapsille aika ja joko niiden tekemistä on harjoiteltu. Jos et tiedä henkilön taustoja, et koskaan voi tietää millaisia kipuiluja siellä taustalla on. Mä kokosin viisi lausetta, joita ei mun mielestä koskaan tulisi sanoa lapsettomalle.

1. ”Raskaana oleminenhan on ihan kamalaa!”
En väitä, että raskaus olisi pelkkää auvoista ihanaa vaaleanpunaista hattaraa ja pelkkää hehkua. Osalla toki voi olla, mutta monesti  raskaus tuo mukanaan pahoinvointia ja kolotuksia. Täytyy sanoa, että mä tekisin mitä vaan, että saisin kokea sen pahoinvoinnin ja kolotukset 😀

2.  ”Lopettakaa yrittäminen ja lopettakaa stressaaminen”
Kyllä, usein kuulee raskauden onnistuneen juuri silloin, kun lopettaa yrittämisen tai ajattelee pitävänsä hetken taukoa. Mutta ei, älä sano tätä. Tämä ei ole asia jonka lapseton haluaa kuulla

3. ”Te olette vielä niin nuoria, ettei teillä ole mitään hätää!”
Tämä on lause, mitä kuulin paljon keskenmenon jälkeen. Ehkä tarkoitus oli lohduttaa, mutta trust me, ei lohduta. Ihan yhtä pahalta tuntui silloin ja tuntuisi nytkin. On sitten minkä ikäinen tahansa.

4. ”Elämäni oli merkityksetöntä ilman lapsia”
No toisaalta, en väitä vastaankaan. Kyllähän lapset tuovat paljon sisältöä elämään. Mutta kuitenkaan en sanoisi tällä hetkelläkään, että elämäni olisi merkityksetöntä.

5. ”On itsekästä olla hankkimatta lapsia siksi, että niistä on vaivaa”
Niin.. Mitähän tähän sanoisi. Luulisin, että kukaan jättäisi tuon takia lapsia hankkimatta. Jotkut eivät vain halua lapsia. Ja joillakin ei ole lapsia vaikka kuinka haluaisi, mutta eivät vain ole niitä saaneet. Itsekkyydestä siinä ei ole kyse.

Ja ylimääräisenä sokerina pohjalla viimeinen, eli
6. ”Ehkä sinua ei vain ole tarkoitettu äidiksi”

perhe oma-elama
Kommentit (1)
  1. Ikiunelmoija
    20.8.2019, 09:54

    Ihan kun oisit mun ajatuksia kirjoittanut! Näitä lausahduksia kuulee ihan liian usein ja aina ne sattuu 🙁
    Onneksi joskus saa hyviä keskustelujakin aikaan ja saa kerrottua että tollaiset sanat satuttaa. Oon huomannut että harvoin ihmiset oikeasti ilkeyttään sanoo noin, ainoastaan ajattelemuuttaan..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *