Parisuhde keskenmenon jälkeen

Vaikka meidän suhde eteni melko nopealla tahdilla, meillä on alusta asti ollut todella hyvä parisuhde. Keskenmenon jälkeen toisen tuki oli maailman tärkeintä, tai ihan vaikka vaan se, että pahanmielen tullessa toinen vetää tiukkaan syleilyyn. Käsiteltiin asiat aika erilailla, mutta puhuimme myös yhdessä tapahtuneesta paljon. Usein on ollut tilanteita, kun tuntuu että elämä potkii päähän ja meinaa upota aallokkoon, mutta rakkaus on aina kantanut. Ei meidän rakkaus aina pelkkää hattaraakaan ole ollut. On ollut erimielisyyksiä, on riidelty, huudettu ja pidetty mykkäkoulua. Voin silti sanoa, että ainakaan omalta puoleltani en oo koskaan edes harkinnut eroa.

Keskenmenon jälkeen luin paljon keskustelupalstoja. Varmaan liikaakin. Jotenkin se vertaistuen tarve oli tosi suuri, olin ainut ystäväpiirissäni, jolle oli käynyt näin, eikä juuri ollut ketään jolle purkaa. Vaikka olihan mulla, kyllä mun ystävät kuunteli mua aina kun halusin jutella. Itsellä vaan oli sellainen olo, ettei viitsisi olla vaivaksi. Palstoilla oli paljon keskusteluja esim siitä, miten keskenmenon jälkeen parisuhde oli päättänyt. Hätkähdin ja järkytyin. Se tästä vielä puuttuisikin. En pystynyt edes kuvitella, että eroasimme. Että viereltäni lähtisi ihminen, jonka kanssa tämä kokemus käytiin yhdessä läpi. Menettäisin sen, joka oli mulle maailman suurin tuki.

Ero ei ollut meille vaihtoehto. Päätettiin, että yhdessä jatketaan vaikka läpi harmaan kiven. Tehtäisiin ihan mitä vaan, että meidän suhde kestäisi ja toimisi tämänkin jälkeen. Mutta kyllä, ai että meillä riideltiin. Molemmat oli herkillä. Tuli sanottua asioita, joita ei oikeasti tarkoittanut. Joskus huudettiin kilpaa, minä itkuni seasta. Mutta jokainen kerta, ihan jokainen kerta riidat päättyi anteeksipyyntöön ja jokaisen riidan jälkeen muistettiin kertoa, kuinka rakastetaan. Silloin kun on voimattomillaan, eikä jaksaisi omin jaloin kävellä talosta ulos, on lohduttavaa kuulla, kun toinen sanoo ”mä autan sua.” Vaikka huusin ja raivosin kuinka, aina mun mies muisti sanoa, ettei ole menossa minnekkään. Itkeä pitää silloin kun itkettää.

Keskenmenosta tuli tänä vuonna 6 vuotta. Ihan hullua! Mutta näiden kuuden vuoden aikana koen, että meidän suhde on parantunut ja syventynyt entisestään. Pitkän päivän jälkeen on maailman parasta käpertyä toisen kainaloon, ja jutella läpi päivän kuulumiset. Mun mies on mun kallio. Se, joka pitää mut pystyssä silloin kun elämässä tuulee liian lujaa. Ei ole mitään parempaa, kuin rakastaa ja tulla rakastetuksi. Juuri sellaisena kuin on. Mulla on todella turvallinen olo mieheni kanssa. Oli asia mikä tahansa, mä tiedän ettei mun tarvi käydä sitä läpi yksin. Vaikka kaikki muu olisi mennyt, rakkaus pysyy.

Perhe Parisuhde

Moikka!

Nautin todella paljon leipomisesta ja ruuanlaitosta vapaa-ajallani. Yksi päivä valmistin äärettömän hyvää pavlovaa, ja nyt haluan jakaa sen ohjeen teidän kanssa! Tämä tarkuuvarma herkku on gluteeniton ja myös laktoositon, jos valitset laktoosittomat täytteet.

Huom! Pavolva syötävä heti täyttämisen jälkeen. Täytä siis pavlova vasta juuri ennen tarjoilua.

Herkullinen pavlova

Ainekset (10 annosta)

4
kananmunan valkuaista
2½ dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
1 prk
appelsiinirahkaa
valitsemisiasi marjoja
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 2 h

Tee näin:

  1. Laita uuni päälle 100 asteeseen.
  2. Piirrä leivinpaperille ympyrä, halkaisijaltaan n- 20-25cm. Voit voidella öljyllä ympyrän kevyesti, näin marenki irotaa paremmin kypsänä.
  3. Erottele keltuaiset valkuaisista. Yksi hyvä vinkki tähän on käyttää esim. limsapulloa apuna. Purista pullosta ilmat pois, aseta pullon suu keltuaisen kohdalle. Päästä pullosta irti ja pullo imaisee keltuaisen sisäänsä. Voit myös käyttää perinteistä tyyliä ja vaihella keltuaista kuorelta kuorelle. Ole tarkka, ettei keltuaista jää valkuaisen sekaan, muuten ei vatkaannu! Vatkaa hetki valkuaisia, ja lisää sitten sokeri. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin
  4. Nostele marenki ympyrän sisään. Tee reunoille huppuja, muoteile keskelle kuoppa täytettä varten. (Tämä ei ole pakollinen, itse harvemmin teen näin)
  5. Paista pohjaa 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia, kunnes pinta on vaalea. Sisuksen on tarkoitus jäädä vähän vaahtokarkkimaiseksi. Jos pinta ruskistuu liikaa, tiputa uunin lämpö 100 asteeseen. Anna pohjan jäähtyä.
  6. Nosta jäähtynyt pohja kahden lastan avulla tarjoiluastialle
  7.  Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan appelsiinirahka. Laita kerma-rahkaseos marenkipohjan päälle
  8. Laita kerma-rahkaseoksen päälle valitsemisiasi marjoja. Voit myös raastaa halutessasi suklaata
Koti Ruoka ja juoma