Raakamacaron-leivokset
Pariisi teema jatkuu! Richard McCormickin kirjan inspiroimana tein macaron-leivoksia täysin uudenlaisella reseptillä. Tänään nautitaan raakamacaron-leivoksia: makeita ja sitruunan ansiosta pirteän kirpeitä pikkuleipiä.
Perinteiset macaron-leivokset ovat ehkä tunnetuin Pariisin herkkukauppojen makupala. Ne ovat kuitenkin omaan makuuni vähän liian makeita. Lisäksi olen kantapään kautta oppinut, että täydellisten macaronien valmistaminen on äärimmäisen vaikeaa. Nämä raakaversiot ovat siis juuri sitä mitä olen etsinyt. Ne ovat kotoisia, raikkaita ja voimakkaan makuisia. Makeutta voi säädellä helposti hunajan määrää muuttelemalla.
Passion-raakamacaronien päälle kannattaa ripotella passionhedelmän siemeniä. Ne tuovat mukavaa kosteutta tiiviisiin leivoksiin.
Mustaherukka- ja passion-raakamacaronit -resepti Richard McCormikin kirjasta ”Pariisi” (2015)
12 kpl
- 2 dl mantelijauhoja
- 1 1/2 dl
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl mustaherukkajauhetta
- 2 passionhedelmää
- 3 rkl kookosöljyä
- 1/2 dl hunajaa
- 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Päälle
- kookoshiutaleita
- mustaherukkajauhetta
- passionhedelmää
Sekoitamantelijauhot, kookosjauhot ja vaniljajauhe suuressa kulhossa. Jaa seos kahteen pienempään kulhoon. Lisää toiseen kulhoon mustaherukkajauhe ja toiseen passionhedelmän siemenet.
Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Kookosöljy sulaa 25-asteisessa vedessä. Lisää hunaja, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää hieman yli puolet nesteestä mustaherukkaseokseen ja loput passionhedelmäseokseen.
Jaa molemmat taikinat kuuteen osaan ja muotoile palat käsin pieniksi macaronin mallisiksi leivoksiksi. Koristele macaronit kookoshiutaleilla tai mustaherukkajauheella. Laita leivokset jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.