Mahtava Taste of Helsinki 2016
Taste of Helsinki -ruokafestivaali on minulle yksi kesän kohokohdista. Tarkoituksenani oli rynnätä paikalle jo heti torstaina, mutta kuume kaatoi suunnitelmani ja jouduin odottamaan lauantaihin. Tämä oli ensimmäinen kertani ToH:issa ja odotukseni olivat korkealla, mutta en joutunut pettymään. Sade ja kova tuulikaan eivät pystyneet pilaamaan ihanaa tunnelmaa. Annokset olivat tietysti tosi laadukkaita ja herkullisia. Päivän lopuksi osallistuin vielä Electrolux Chef’s Secrets kokkikouluun, jossa kokkasimme Suomen kokkimaajoukkueen jäsenen Joona Lehdon johdolla.
Kaiken kaikkiaan päivä oli mahtava.
Bistro O matin uudistettu haukiburgeri oli mehevä, mutta omaan makuuni rakenne vähän liian pehmeä. Mustekalan musteella värjätty majoneesi ei sykähdyttänyt minua.
Ceviche De La Remolacha sisälsi paahdettua puna-, kelta- ja raitajuurta sekä cashewpähkinää. Se oli taitavasti valmistettu ja varmasti cevichen ystävän mieleen.
Tosi mehevä Ahvenanmaan karitsa, munakoiso ja valkosipuli -annos oli mehukas kokonaisuus. Muutenkin Tocan menu oli kiehtova kokonaisuus.
Avokadokreemi toi kuulemma pikantin maun lohen pintaan. Itse en tätä annosta kerinnyt testaamaan.
”Askin legendaarinen Metsä”, tätä annosta olin odottanut. Sienirisotto sitruunageelillä oli tosi hyvää.
Yksi festarin parhaista annoksista oli ehdottomasti Tocan nimikkoannos Arancini ja pesto. Tätä täytyy kokeilla pian kotona.
Ihastuin niin paljon Grönin Kuusenkerkkä jäkiruokaan. Se sisälsi kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, kuusenkerkkäkinuskia ja ruista. Aika mahtava keksi!
Kokkikoulussa valmistettiin puolessa tunnissa maukasta kanaa. Huipputason kokin kanssa kokkaaminen päätti täydellisen päivän juuri sopivasti.