Ihana, kaunis Porvoo
Käytiin viikonloppuna äidin kanssa etsimässä joulutunnelmaa Porvoossa. Pienet putiikit ja hyvät ravintolat olivat pikkumatkan kohokohtia. Kiireettömyys ja kaunis ympäristö -juuri tälläisistä hetkistä mä nautin kaikista eniten.
Yövyttiin boutique hotelli Onnissa, josta on muodostunut jo melkein kantapaikka meille. Niin tyylikästä, ja hotellin yhteydessä on mahtava Sicapelle ravintola. Aamupala oli täydellinen.
Perjantai-iltana kävimme testaamassa Bistro Sinnen lähiruokamenun. Paikka oli viihtyisä; avokeittiöstä näki hyvin, kuinka kokit valmistivat annoksia. Paikallisiin raaka-aineisiin oli selvästi panostettu ja myynnissä oli kiinnostavia herkkuja. Ostin kotiin mm. Järki särkeä, joka on tutustumisen arvoinen luomu-kalasäilyke.
Alkupalaksi otin Leikkaako lanttu -annoksen, joka sisälsi lantun lisäksi ainakin fermentoitua lakkaa. Meille tuotiin pöytään myös paikallisen tuottajan limppua ja itse tehtyä spelttileipää.
Sano muikku: friteerattuja muikkuja, kurkkua ja tillimajoneesia
Karpalolla on asiaa: karpaloparfait, valkosuklaata ja marenkia
Popsi popsi porkkanaa: porkkanakakkua, raaka-suklaata ja tuorejuustoa