Parhaat avokadoleivät osa 3
Saattaa vaikuttaa siltä, että Plat du week-end on muuttunut avokadoleipä-blogiksi. Onneksi ei kuitenkaan, tämä on siis viimeinen juttu aiheesta vähään aikaan.
Edellisissä postauksissa olen kertonut muutamia avokadoleipä-vinkkejä Helsinkiin. Nyt päästään sitten Tallinnaan (sekä pikku tipsi myös Södermalmiin)! Olen jo kauan sitten kertonut sekä yhdestä suosikkiravintolastani Sfääristä, sekä rennosta NOPista, ja molemmistahan saa ehdottomasti avokadoa -leivän päällä tietenkin. Tässä kolme kuumaa vinkkiä!
NOP
Listalla lukee ”with just loads of avokado, a bit of salt, lemon, sprouts, roosted seeds–”. Hyvä kuvaus yksinkertaisesta ja tosi onnistuneesta palasta. Nopin toasti on aika perinteinen, ja kivan tuttu aamupala/lounas. Maissihtava leipä itsessään vaatimaton, mutta oiva alusta viipaloidulle päätähdelle. Idut toivat ison plussan.
NOP: J. Köleri 10150 Tallinna
Sfäär
Sfäärin rennolla brunssilla valitsen melkein aina ainakin avokadoleivän. Reseptiä uusittiin vähän aikaa sitten, ja hintakin nousi hieman. Silti Sfäärin avokado toast kiilaa vertailujeni kärkeen erinomaisen hinta-laatusuhteensa ansiosta. Täytteessä on meheviä ja isoja avokadon paloja ja makumaailma on erityinen.
Sfäärin uusi avokadotoast
Sfäär: Mere pst 6 10111 Tallinna
Sitten vielä Ruotsiin.
Greasy spoon
Södermalmin Greasy spoon tarjoaa kunnon Smashed avokado annoksen, joka on hyvällä tavalla tuhti. Leipä oli kevyttä, ei ”juuritaikinamaisen”sitkeää, eikä siinä ollut juurikaan makua. Toisaalta se ei haitannut, koska avokado oli toki pääosassa. Kokonaisuus oli kivasti tasapainossa sitruunan, oliiviöljyn ja chili-hiutaleiden voimin. Annoksen kruunasivat tosi hyvät sipulit ja tietty rucola. Kyytipojan sai lisämaksusta ja vaihtoehtoja taisi olla jopa 9. Itse halusin sieniä.
(Kyseisestä paikasta saa myös taivaallisia french toasteja sekä chia-vanukasta!)
Greasy spoon: Tjärhovsgatan 19, Södermalm Tukholma