Heartwood

 

hw1.jpg

No nyt on! Uusi suosikkiviinini sopii syksyn iltoihin täydellisesti. Se on kiva Syrahin ja Grenachen yhdistelmä Luberonista, Ranskasta. Palmu Wine’s Heartwood red: sopivasti mausteisuutta ja tanniineja. 

hw3.jpg

Viinin isä on puuseppä Matti Palmu, joka saa taidoillaan puun elämään. Hänen teoksiinsa kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa vaikka Instagramissa @madebypalmu. Pääsin itse käymään protopajalla, jossa tämä coolilla tavalla boheemi taiteilija työskentelee. Palmu kertoi viinistään kaikenlaista, muun muassa, että Heartwoodin tuoteperhe todennäköisesti laajenee tulevaisuudessa. Ainakin rosée olisi kiva lisä: sitä odottamaan siis.

Heartwood sopii erittäin hyvin seurustelujuomaksi. Se on nimittäin helposti lähestyttävä ja Palmun mukaan ”helppo dokata” -tämän myönnän itsekin. Ruuan kanssa viiniä kannattaa yhdistellä rennosti. Heartwood on parhaimmillaan lihan, erityisesti lampaan, ja tuhtien salaattien tai paahdettujen juuresten kanssa. Viimeksi kokeilin sitä täytettyjen portobellojen kera, toimii.

Marinoin ensin sieniä puolisen tuntia (punaviinimarinadiin: tilkka Heartwoodia, lusikallinen oliiviöljyä, yksi puristettu valkosipulin kynsi, ripaus sokeria ja Provencen yrttejä). Sitten paistoin niitä muutaman minuutin kuumalla pannulla. Täytin portobellot tuoreella pinaatilla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja juustopaloilla (hyvää cheddaria kauppahallin juustomieheltä). Paistoin sieniä vielä hetken pannulla, mutta jätin ne napakoiksi.  

Portobello.jpg

Kaunis, puinen lauta on tietty Palmun käsialaa.

hw2.jpg

*Koska kyseessä on alkoholituotetta koskeva postaus, kommentointimahdollisuus on poistettava käytöstä. Pahoittelen.

koti ruoka-ja-juoma