Maa-artisokkaa

123.jpg

Maa-artisokkaa viikonloppuun! Yksinkertainen ja paras annos syntyy, kuten aina, laadukkaista aineksista: luomua ja kotimaista suosien. Tällä kertaa lautaselle päätyi mukuloiden lisäksi mätiä, vuonankaalia, persiljaa ja valkosipuliaiolia.

Paahdetut maa-artisokat

  • 500 g maa-artisokkia
  • pari rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria myllystä

Pese artisokat hyvin ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi artisokat. Mausta mukulat öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 175 asteessa noin 40-60 minuuttia. Aika vaihtelee artisokkien koon ja uunin tehokkuuden mukaan. Muista kokeilla artisokkia haarukalla: piikkien tulee upota kuoren läpi, muttei kovin helposti. Älä siis päästä artisokkia pehmenemään liikaa.

Aioli (kohtuu iso annos)

  • pari kynttä valkosipulia puristettuna
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 luomumuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • pippuria
  • 2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Mittaa kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Laita sauvasekoitin  kulhoon ja käynnistä se. Nostele sekoittimen terää muutama kerta ja huomaa kuinka aioli paksuuntuu.

Aiolin ohjeen olen aikoja sitten bongannut Isyyspakkaus -blogista. Taitaa se olla myös Gastronaatti ykkösessä.

Lopuksi kokoa annos paahdettujen maa-artisokkien ympärille. Aioli, kirjolohen mäti, vuonankaali ja lehtipersilja muodostavat kivan kokonaisuuden. Sitten ei tarvitakaan muuta kuin hyvä lasi kuohuvaa.

Kuulemiin!

 

 

koti ruoka-ja-juoma