Chili-raakasuklaa

 

Eilen, ystävänpäivänä blogi täytti kaksi vuotta. On siis aika julkaista raakasuklaaidea, kuten kahtena edellisenäkin vuonna tähän aikaan.

IMG_20180215_160959.png

Suosikkiraaka-aineet suklaan maustamiseen löytää vain kokeilemalla. Omani on ehdottomasti chili. Muita tämän hetken suosikkeja ovat kaakaonibsit, mehiläisen siitepöly ja syötävät kukat.  

Chili-raakasuklaa

  • n. 3 rkl kookosöljyä
  • 3/4 dl kaakaovoita
  • n. 1 dl raakakaakaojauhetta
  • kuivattua chiliä (määrä riippuu chilisi vimakuudesta ja siitä, kuinka rajun maun haluat)
  • macaa/tocoa/lucumaa
  • ripaus suolaa
  • makeutusta maun mukaan (esim. 1-2 rkl)

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa (ei kuumassa vedessä). Lisää muut aineet seokseen ja sekoita juoksevaksi. Kaada massa muotteihin. Jähmetä suklaat jääkaapissa tai pakastimessa.   

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma