Chili-raakasuklaa
Eilen, ystävänpäivänä blogi täytti kaksi vuotta. On siis aika julkaista raakasuklaaidea, kuten kahtena edellisenäkin vuonna tähän aikaan.
Suosikkiraaka-aineet suklaan maustamiseen löytää vain kokeilemalla. Omani on ehdottomasti chili. Muita tämän hetken suosikkeja ovat kaakaonibsit, mehiläisen siitepöly ja syötävät kukat.
Chili-raakasuklaa
- n. 3 rkl kookosöljyä
- 3/4 dl kaakaovoita
- n. 1 dl raakakaakaojauhetta
- kuivattua chiliä (määrä riippuu chilisi vimakuudesta ja siitä, kuinka rajun maun haluat)
- macaa/tocoa/lucumaa
- ripaus suolaa
- makeutusta maun mukaan (esim. 1-2 rkl)
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa (ei kuumassa vedessä). Lisää muut aineet seokseen ja sekoita juoksevaksi. Kaada massa muotteihin. Jähmetä suklaat jääkaapissa tai pakastimessa.