Granolani

Mitenkäs ne arjen pienet pelastukset? Kiinnostaisivatko terveelliset, nopeat ja maukkaat reseptit arkeen? Minua ainakin, joten jaan nyt yhden ehdottomista suosikeistani aamukahvin seuralaiseksi. Granola on tosi hyvää mantelimaidon ja banaanin kanssa, mutta minä pidän siitä myös ihan sellaisenaan. Paahteisuus ja mausteet sopivat jotenkin erityisen hyvin syksyyn.   

IMG_20170925_151617.png

Granola, pellillinen

  • 6 dl täysjyväkaurahiutaleita
  • 3 dl siemeniä (ainakin auringonkukan-, ja vaikkapa seesamin- sekä kurpitsansiemeniä)
  • 1 dl pähkinöitä (mantelit hasselit ja pekaanit sopivat hyvin)
  • oman maun mukaan hunajaa (itse laitan pari rkl)
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • (1 banaani, ei välttämätön)
  • mausteiksi ripaus (ceylon)kanelia, neilikkaa ja inkivääriä TAI kardemummaa TAI vaniljajauhetta TAI pari rkl sataprosenttista maapähkinävoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, hunaja ja vesi, ja sekoita nopeasti vaikka käsin (möykkyjä saa ja pitää jäädä). Lisää myös viipaloitu banaani. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista kullanruskeaksi 175 asteessa, keskitasolla n. 20 minuuttia. Sekoittele granolaa paiston aikana ja vahdi, ettei se ehdi tummua liikaa.  

 

koti ruoka-ja-juoma