Köyhä markiisi

 

IMG_20171020_174231.png

Pain perdu on hyvää. Se on mielestäni parempaa, kuin suomalaiset, pullaan tehdyt, köyhät (tai rikkaat?) ritarit. Pain perdu ei usein ole ylimakea, siinä yhdistyy suolaisuus ja makeus. Parasta on kuitenkin leivän mehevyys ja ihanat päällysteet.

Sain inspiraatiota kyseisen ”eksyneen leivän” reseptiin Mat Catering’n brunssilta. (Käy myös MATin ihanalla lounaalla, kun Punavuoreen eksyt) Berry toast oli aika eksentrinen voimakkaan juustoraasteen ja tuoreen ricotan ansiosta. Mums! 

Oma versioni olisi tässä:

Markiisi oli ensimmäinen aateliarvo, joka mieleeni, joten olkoon tämä nyt vaikka:

Köyhä markiisi

  • muutama siivu hyvää leipää
  • n. 1 dl Luomumaitoa tai kauramaitoa
  • n. 1/2 vaniljajauhetta
  • 1 luomumuna 
  • voita paistamiseen
  • 1/2 purkkia ricottaa
  • hunajaa 
  • erilaisia marjoja 
  • (tuoretta basilikaa tai sitruunamelissaa)

Sekoita maito, muna ja vanilja kulhossa. Kastele leipäviipaleet nesteessä. Paista voissa panulla kullanruskeiksi, mutta melko vaaleiksi. Levittele leiville ricottaa, ja valuta hunajaa. Koristele marjoilla ja halutessasi yrteillä.

Nauti kahvin tai rosén kera!

IMG_20171020_174109.png

 

koti ruoka-ja-juoma