Kransen

Ab.jpg

Kävin jo muutama viikko sitten päivämatkalla Tukholmassa, mutta huomasin suositella paria kivaa paikkaa vasta nyt.

Yleensä tällaisilla pikkumatkoilla suuntaan Södermalmiin, joka on tietty kestosuosikkini. Nyt olin kuitenkin matkassa äitini kanssa ja olimme molemmat suunnitelleet pitkään tutustumista Midsommarkranseniin, joka on tosi kiva alue parin metropysäkin päässä Söderistä. Sinne siis! Oikeastaan meitä houkutteli Kransenin pienet sisustus- ja vintageliikkeet sekä tunnelmalliset kahvilat. Kaikki kohteemme olivat kivan lähellä toisiaan ja helposti löydettävissä. Katukuvaa hallitsivat kauniit kivitalot ja tunnelma koko lähiössä oli sellainen kutsuvan kotoisa.   

Tässä paikat, joissa kävimme ja joita ehdottomasti suosittelen:

På andra våningen Uusi liike, jossa on esillä valikoituja vintagehuonekaluja ja -astioita (ruotsalaisa klassikoita ja suomalaista lasia, Kaj Franck!), myös muutamia vaatteita sekä valaisimia. Nettikauppa: pafemtevaningen.com (Svanndammsvägen 15)

boi2.jpg

På andra våningenissa myös asiantunteva palvelu pelaa. Olimme tosin päivän ensimmäiset asiakkaat, ja siksi jouduimme lähtemään myyjän mukaan läheiseen kahvilaan maksua suorittamaan.

2 little spoons Pieni, mutta kiva putiikki, jonka yksi erikoisuuksista on persoonalliset valaisimet. Tarjolla on myös muita sisustustarvikkeita peitoista kynttilöihin -hygge mesta siis. (Ringdansvägen 3)

Vintage fabriken Uustuotantoa sekä aidosti vanhaa, ja paljon. Kolme huonetta on täynnä kaikenlaista kivaa, eikä aarteita tarvitse kaivaa tilpehöörin seasta. Joka puolella on jotain mielenkiintoista: kauniita astioita, vanhoja kehyksiä, rottinkihyllyjä ja kynttilänjalkoja (niitä raahasimme mukaamme urakalla). Vintage fabriken on unelma hyvän valikoimansa lisäksi myös kohtuullisen hintatasonsa ansiosta. Liikkeellä on myös oiva nettikauppa. (Svandammsvägen 8)

A.B. café  Kahvila, jossa on paras mahdollinen tunnelma. Tarjolla on perinteisiä, tavallisuudessaan erityisiä herkkuja, esimerkiksi salaatteja, täytettyjä leipiä, smoothieita, tuoreita leivonnaisia ja laadukkaita, Tukholmassa paahdettuja kahveja. Kaikki on huolella valmistettua. Söin hyvän kvinoasalaatin, joka oli täynnä tuoreita juureksia, sekä lisäksi maukasta juurileipää. Testasin myös hyvin suodatettua kahvia ja vadelmamurokeksejä. Täydellistä!  (Valborgsmässovägen 34)

 

A.B..jpg

A.B. cafén tyyli näkyy jo ulos.

A.B.2.jpg

Annoksessa oli paljon elementtejä, jotka kuitenkin sulautuivat yhteen.

abb.jpg

Harkitsepa päivämatkaa Kranseniin!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *