Maa-artisokkaa
Maa-artisokkaa viikonloppuun! Yksinkertainen ja paras annos syntyy, kuten aina, laadukkaista aineksista: luomua ja kotimaista suosien. Tällä kertaa lautaselle päätyi mukuloiden lisäksi mätiä, vuonankaalia, persiljaa ja valkosipuliaiolia.
Paahdetut maa-artisokat
- 500 g maa-artisokkia
- pari rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria myllystä
Pese artisokat hyvin ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi artisokat. Mausta mukulat öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 175 asteessa noin 40-60 minuuttia. Aika vaihtelee artisokkien koon ja uunin tehokkuuden mukaan. Muista kokeilla artisokkia haarukalla: piikkien tulee upota kuoren läpi, muttei kovin helposti. Älä siis päästä artisokkia pehmenemään liikaa.
Aioli (kohtuu iso annos)
- pari kynttä valkosipulia puristettuna
- 2 tl dijon-sinappia
- 1 luomumuna
- 1/2 sitruunan mehu
- pippuria
- 2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
Mittaa kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Laita sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä se. Nostele sekoittimen terää muutama kerta ja huomaa kuinka aioli paksuuntuu.
Aiolin ohjeen olen aikoja sitten bongannut Isyyspakkaus -blogista. Taitaa se olla myös Gastronaatti ykkösessä.
Lopuksi kokoa annos paahdettujen maa-artisokkien ympärille. Aioli, kirjolohen mäti, vuonankaali ja lehtipersilja muodostavat kivan kokonaisuuden. Sitten ei tarvitakaan muuta kuin hyvä lasi kuohuvaa.
Kuulemiin!