Maa-artisokkaa

123.jpg

Maa-artisokkaa viikonloppuun! Yksinkertainen ja paras annos syntyy, kuten aina, laadukkaista aineksista: luomua ja kotimaista suosien. Tällä kertaa lautaselle päätyi mukuloiden lisäksi mätiä, vuonankaalia, persiljaa ja valkosipuliaiolia.

Paahdetut maa-artisokat

  • 500 g maa-artisokkia
  • pari rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria myllystä

Pese artisokat hyvin ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi artisokat. Mausta mukulat öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 175 asteessa noin 40-60 minuuttia. Aika vaihtelee artisokkien koon ja uunin tehokkuuden mukaan. Muista kokeilla artisokkia haarukalla: piikkien tulee upota kuoren läpi, muttei kovin helposti. Älä siis päästä artisokkia pehmenemään liikaa.

Aioli (kohtuu iso annos)

  • pari kynttä valkosipulia puristettuna
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 luomumuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • pippuria
  • 2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Mittaa kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Laita sauvasekoitin  kulhoon ja käynnistä se. Nostele sekoittimen terää muutama kerta ja huomaa kuinka aioli paksuuntuu.

Aiolin ohjeen olen aikoja sitten bongannut Isyyspakkaus -blogista. Taitaa se olla myös Gastronaatti ykkösessä.

Lopuksi kokoa annos paahdettujen maa-artisokkien ympärille. Aioli, kirjolohen mäti, vuonankaali ja lehtipersilja muodostavat kivan kokonaisuuden. Sitten ei tarvitakaan muuta kuin hyvä lasi kuohuvaa.

Kuulemiin!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *