Parhaat avokadoleivät osa 3

Saattaa vaikuttaa siltä, että Plat du week-end on muuttunut avokadoleipä-blogiksi. Onneksi ei kuitenkaan, tämä on siis viimeinen juttu aiheesta vähään aikaan.

Edellisissä postauksissa olen kertonut muutamia avokadoleipä-vinkkejä Helsinkiin. Nyt päästään sitten Tallinnaan (sekä pikku tipsi myös Södermalmiin)! Olen jo kauan sitten kertonut sekä yhdestä suosikkiravintolastani Sfääristä, sekä rennosta NOPista, ja molemmistahan saa ehdottomasti avokadoa -leivän päällä tietenkin. Tässä kolme kuumaa vinkkiä!

NOP

Nopavo.PNG

 

Listalla lukee ”with just loads of avokado, a bit of salt, lemon, sprouts, roosted seeds–”. Hyvä kuvaus yksinkertaisesta ja tosi onnistuneesta palasta. Nopin toasti on aika perinteinen, ja kivan tuttu aamupala/lounas. Maissihtava leipä itsessään vaatimaton, mutta oiva alusta viipaloidulle päätähdelle. Idut toivat ison plussan.

NOP: J. Köleri 10150 Tallinna

Sfäär

sfääravo.jpg

Sfäärin rennolla brunssilla valitsen melkein aina ainakin avokadoleivän. Reseptiä uusittiin vähän aikaa sitten, ja hintakin nousi hieman. Silti Sfäärin avokado toast kiilaa vertailujeni kärkeen erinomaisen hinta-laatusuhteensa ansiosta. Täytteessä on meheviä ja isoja avokadon paloja ja makumaailma on erityinen. 

sfäärinavo.PNG

Sfäärin uusi avokadotoast

Sfäär: Mere pst 6 10111 Tallinna

Sitten vielä Ruotsiin.

Greasy spoon

rav.jpg

Södermalmin Greasy spoon tarjoaa kunnon Smashed avokado annoksen, joka on hyvällä tavalla tuhti. Leipä oli kevyttä, ei ”juuritaikinamaisen”sitkeää, eikä siinä ollut juurikaan makua. Toisaalta se ei haitannut, koska avokado oli toki pääosassa. Kokonaisuus oli kivasti tasapainossa sitruunan, oliiviöljyn ja chili-hiutaleiden voimin. Annoksen kruunasivat tosi hyvät sipulit ja tietty rucola. Kyytipojan sai lisämaksusta ja vaihtoehtoja taisi olla jopa 9. Itse halusin sieniä. 

(Kyseisestä paikasta saa myös taivaallisia french toasteja sekä chia-vanukasta!)

Greasy spoon: Tjärhovsgatan 19, Södermalm Tukholma

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *