Parsaa kesään

Parsa on kauden lempiraaka-aineeni! Syön sitä nyt melkein päivittäin: paistettuna, paahdettuna, höyrytettynä, keitettynä, keitossa, risotossa, piirakassa… Parsa sopii myös leivän päälle. Kokeile suosikkiani gluteenitonta näkkäriä, lohta ja tietenkin parsaa, alkukesän purtavaa. Resepti löytyy myös blogistani kertovan jutun yhteydestä, päivän Etelä Suomen Sanomista ja Etlarin nettisivuilta.

Näkkileipä, gluteeniton

  • 5 dl siemensekoitusta (esim: auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan-, seesamin-, ja chia siemeniä)
  • 1 dl täysjyvä tattarijauhoja, täysjyvä maissijauhoja tai täysjyvä riisijauhoja
  • 3 dl kiehuvaa vettä (määrä voi hieman vaihdella riippuen jauhoista, joita käytät)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa pinalle

Sekoita jauhot ja siemenet keskenään. Lisää vesi ja öljy, sekoita. Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. Tasoita se mahdollisimman ohueksi kahden leivinpaperin välissä. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Varo, etteivät siemenet pala.

Tarjoile parsan ja kylmäsavulohen kanssa. Kyytipojaksi nauti hapokasta, mineraalista valkoviiniä.

Parsat

  • luomuparsaa
  • oliiviöljyä

Huuhtele parsat ja leikkaa puiseva varsi pois. Puolita parsat pituussuunnassa. Paista niitä ölyssä, kuumalla pannulla, muutama minuutti. Älä paista liikaa vaan jätä parsat reilusti napakoiksi. 

parsa1.jpg

 

 

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma