Perjantai-illan parsakeitto

Rentoa perjantai-iltaa kaikille!

Suunnittelen valmistamani  ateriat tarkkaan, yleensä jo edellisenä päivänä. Pyrin kai näin välttämään stresssiä ja helpottamaan kauppareissuja. Valitsen raaka-aineet, etsin reseptit ja mietin aikataulun suhteellisen huolellisesti. Silti aina jotain unohtuu, ja viimehetkellä juoksen lähikauppaan metsästämään puuttuvaa ainesosaa.

Tänään tein kuitenkin poikkeuksen. Viikonlopun ruokaostokset oli jo hankittu ja ateriat suunniteltu valmiiksi. Sitten, yhtäkkiä minun alkoi tehdä mieli parsakeittoa. Outoa vain on se, etten edes ollut ennen maistanut kyseistä ruokalajia. Kuvittelin keiton pehmeäksi ja vähän mauttomaksi soseeksi. Etsin netistä erilaisia reseptejä ja kiinnostuin lisää. Tätä on testattava! Kävin hakemassa parsanipun ja ryhdyin keittelemään samettista sosekeittoa.

Lopputulos oli yllättävä, sillä keitto oli paljon parempaa kuin olin kuvitellut. Se maistui speltti-saksanpähkinäleivän kanssa lähes täydelliseltä.

parsakeitto.jpg

Parhaat makunautinnot syntyvät usein hetken mielijohteista!

 

Keväinen parsakeitto valkoisista parsoista (n. 4-5 annosta)

  • nippu (500g) valkoista parsaa
  • 4 dl vettä
  • ripaus (ruoko)sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 pientä sipulia
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • n. puolen sitruunan mehu
  • loraus (n.2dl) kaurakermaa tai luomukuohukermaa
  • tuoreita yrttejä esim. lehtipersiljaa

Huuhtele ja kuori parsat. Leikka puumainen pää pois. Keitä kuorista ja parsanpäistä veden, suolan ja sokerin kanssa liemi (n 10 min). Siivilöi liemi. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kattilassa, oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää pilkotut parsat ja liemi. Keitä 10 min.Soseuta keitto ja lisää kerma ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna keitto ja koristele persiljalla sekä halutessasi ruiskrutongeilla. Nauti!

Ohje on oma versioni Ilta-Sanomien reseptistä.

   

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *