Raakamacaron-leivokset

Pariisi teema jatkuu! Richard McCormickin kirjan inspiroimana tein macaron-leivoksia täysin uudenlaisella reseptillä. Tänään nautitaan raakamacaron-leivoksia: makeita ja sitruunan ansiosta pirteän kirpeitä pikkuleipiä.

Perinteiset macaron-leivokset ovat ehkä tunnetuin Pariisin herkkukauppojen makupala. Ne ovat kuitenkin omaan makuuni vähän liian makeita. Lisäksi olen kantapään kautta oppinut, että täydellisten macaronien valmistaminen on äärimmäisen vaikeaa. Nämä raakaversiot ovat siis juuri sitä mitä olen etsinyt. Ne ovat kotoisia, raikkaita ja voimakkaan makuisia. Makeutta voi säädellä helposti hunajan määrää muuttelemalla.    

kuva1_.jpg

Passion-raakamacaronien päälle kannattaa ripotella passionhedelmän siemeniä. Ne tuovat mukavaa kosteutta tiiviisiin leivoksiin.

kuva2_.jpg

kuva3_.jpg

Mustaherukka- ja passion-raakamacaronit -resepti Richard McCormikin kirjasta ”Pariisi” (2015)

12 kpl

  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 1/2 dl
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl mustaherukkajauhetta
  • 2 passionhedelmää
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu

Päälle

  • kookoshiutaleita
  • mustaherukkajauhetta
  • passionhedelmää

Sekoitamantelijauhot, kookosjauhot ja vaniljajauhe suuressa kulhossa. Jaa seos kahteen pienempään kulhoon. Lisää toiseen kulhoon mustaherukkajauhe ja toiseen passionhedelmän siemenet.

Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Kookosöljy sulaa 25-asteisessa vedessä. Lisää hunaja, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää hieman yli puolet nesteestä mustaherukkaseokseen ja loput passionhedelmäseokseen.  

Jaa molemmat taikinat kuuteen osaan ja muotoile palat käsin pieniksi macaronin mallisiksi leivoksiksi. Koristele macaronit kookoshiutaleilla tai mustaherukkajauheella. Laita leivokset jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.  

kuva4_.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *