Runebergin tortut raakaversiona

Haluaisitko tehdä tänä vuonna runebergit vähän perinteistä poiketen? Mielenkiintoiset, terveelliset ja niin herkulliset raaka runebergin tortut syntyvät ravintorikkaista aineksista. Vieläpä helposti ja nopeasti. Yksi reseptin parhaita puolia on sen muokattavuus. Itse käytin reseptissä pekaanipähkinöitä ja auringonkukansiemeniä, mutta mitkä tahansa pähkinät liotettuina käyvät. Taatelitkin voit vaihtaa vaikka kuivattuihin viikunoihin. Käytä ihmeessä kaapin perälle jääneet ylijäämäpussit, niin kuin Fredrikakin teki aikoinaan piparkakunmurujensa kanssa.

runeberg.jpg

Raaka-runebergit

7 pientä tai 5 keskikoikoista

  • 1.5 dl pekaanipähkinöitä (muutaman tunnin liotettuina)
  • 1.5 dl auringonkukansiemeniä (yön yli liotettuina)   
  • 3/4 dl kookos- tai mantelijauhoja
  • n. 10 taatelia, kivet poistettuina
  • 2 tl ceylonkanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ripaus muskottipähkinää tai vaikkapa pomeranssinkuorta
  • ripaus suolaa
  • muutama rkl vettä (niin että saat muotoiltavan taikinan)
  • 5 karvasta aprikoosin siementä raastettuna* (tai karvasmanteleita/karvasmanteliöljyä)
  • halutessasi jotain superfoodia esimerkiksi: camu camu-jauhetta, lucumaa, tocoa, carobia…  

Laita ainekset tehosekoittimeen ja työstä massaksi. Lisää vesi ja jatka työstämistä. Rullaa taikinasta tanko ja jaa se sopivan kokoisiin osiin, muotoile palat tortuiksi. Koristele hillolla ja pursota reunoille kuorrutetta.

*Suositusannos 1 kpl päivässä, joten jos käytät näitä, älä syö kaikkia torttuja samana päivänä

Raakahillo

  • 1.5 dl kotimaisia pakastevadelmia
  • 1 tl- 1rkl luomuhunajaa tai esim. vaahterasiirappia
  • n. 1.5 rkl chiasiemeniä
  • muutama tippa limeä tai sitruunaa
  • ripaus vaniljajauhetta

Sulata vadelmat ja murskaa ne haarukalla. Sekoita keitetyssä lasipurkissa kaikki ainekset ja anna hillon tekeytyä vuorokausi. 

Valkoinen kuorrute

  • liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl vettä
  • vaniljajauhetta
  • hunajaa, steviaa, vaahterasiirappia tms.

Sekoita ainekset mahd. sileäksi tehosekoittimella.

ra.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *