Suolapähkinäpehmis
Pari kesää sitten minäkin innostuin blendaamaan pakastetuista banaaneista yhden raaka-aineen herkkua, banaanijätskiä. Ihme kyllä, lopputulos oli kermainen ja täyteläinen, mutta terveellinen. Helppo herkku kuitenkin unohtui liian nopeasti.
Olen haaveillut tuhdista, kotitekoisesta suolapähkinäjäätelöannoksesta siitä asti kun söin ensimmäisen jätskini Tallinnan ihanassa Must puudelissa (Se oli enemmän kuin hyvää, suosittelen!). Banaanijätski on täydellinen pohja paahteisille pähkinöille ja tummalle suklaakastikkeelle. Klassinen makupari banaani ja maapähkinävoi ei tietenkään petä koskaan. Toteutin pitkään mielessä pyörineen idean tänään ja voin kertoa onnistuneeni! Kannattaa kokeilla, vielä kun kesää riittää.
Suolapähkinäpehmis (1 annos)
- viipaleina pakastettu kypsä banaani
- n. 2 tl makeuttamatonta maapähkinävoita, mieluiten sileää
- pieni kourallinen suolapähkinöitä (ilman lisättyä öljyä)
- haluamasi määrä 70% tummaa suklaata tai raakasuklaata
Sulata suklaa vesihauteessa. Ota banaani huoneen lämpöön ja anna sen hieman pehmetä, n. 5 min. Survo sauvasekoittimella tai blendaa blenderissä banaani ja maapähkinävoi. Sekoita joukkoon suolapähkinöitä ja koristele suklaalla. Nauti!