Suosittelen Tallinnassa: Kohvik August

Kahvi- viini ja ruokavinkkejä Tallinnaan, niitä minulta aika usein kysellään. Ymmärrettävää -vietänhän aikaa kaupungissa melko paljon, ja suurimman osan siitä istun kahviloissa ja viinibaareissa. Erityisen paljon tykkään kantapaikoikseni muodostuneista mestoista, mutta kokeilen myös uusia tulokkaita aina kun mahdollista. Jokainen paikka on oma persoonansa. Jokaiselle kahvilalle löytyy oma hetkensä. Yksi ehdottomista suosikeistani on Kohvik August. Se on kahvila, jossa on kiva hengailla, yksin tai porukalla. Augustissa tykkäsin lukea esimerkiksi syksyn yo-kokeisiini ja sinne suuntaan myös ennen kevään koitosta. Yläkerrassa on pari pöytää, jotka ovat kuin tehty työskentelyyn. Valoisa alakerta taas sopii pitkiin brunssihetkiin täydellisesti. Sijainti Müürivahen ja Väike-Karjan kulmauksessa tekee kahvilasta monelle helposti lähestyttävän. Se on täydellinen lounas- kahvi- ja illallanviettomesta myös vegaaneille. Sisustus on värikäs ja marimekontäyteinen -tykkään.

              

August2.jpg

Listalta saa All Day Breakfast annoksia pitkin päivää. Jes! Äläkä unohda hyviä kahveja. Tarjolla on muun muassa v60 ja aeropress, papuvalikoimakin on yleensä melko kattava. Kaikenlisäksi Augustissa on usein illalla erilaisia artisteja esiintymässä. Facebook-sivuilta kannattaa tsekata tulevat tapahtumat. Myös coktail-valikoima on mainitsemisen arvoinen. 

Augustii.jpg

Vitriinissä on usein myös raakaherkkuja. Kerran maistoin Augustissa mangoraakakakkua, joka oli niin h y v ä ä. Myös suklaat ja spiruliinapallot sopivat kokonsa puolesta hyvin jälkiruuaksi. Raakajuttujen lisäksi Augustista saa (ainakin melkein aina) jotakin vegaanista kakkua sekä mantelicroissantteja.       

 

August3.jpg

 

 

IMG_20180118_181445.pngKatriinan kanssa me tilataan ja jaetaan brunssilla aina useampi annos. Näin voidaan maistella paljon kaikenlaista. Menetelmä onnistuu Augustissa hyvin, koska annokset ovat kohtuullisen kokoisia. Viimeksi tilattiin pitaleivät fetalla sekä jaettavaksi banaanipannukakut ja granola jugurttia. Mieleen jäi erityisesti karamellisoidut persimonit, nerokasta!

  

August1.jpg

Kohvik August: Väike-Karja 5 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *