Tallinnassa taas

 

Pikkupierre.jpg

Vietin taas viime viikonlopun, yllätys yllätys, Tallinnassa. Mutta mikäpä siinä kun on niin ihana kaupunki muutaman tunnin päässä Helsingistä. Tällä kerralla lähdin kuitenkin matkaan yksin, ilman perhettä, jopa ilman kaveria. Vaikka olen tottunut yksinoloon, yksin ravintolassa syömiseen ja kahviloissa istuskeluun, ajattelin että matkasta saattaisi tulla vähän tylsä. En voisi jakaa myöhemmin kokemuksia kaverin kanssa. Mutta hei, epäilykseni olivat ihan turhia. Yksin matkustaessa voin mennä ihan minne haluan ja milloin haluan. Niin teinkin. Testailin muutaman uuden ravintolan ja viihdyin vanhoissa suosikeissa. Tässä taas pari vinkkiä Tallinnan ruokapaikkoihin:    

Ribe

Ribe.jpg

Ribe ravintola tarjoilee paikallisista, kauden raaka-aineista valmistettua ranskalaistyylistä ruokaa. Se on useasti sijoitettu Viron kymmenen parhaan ravintolan joukkoon, ja vuonna 2015 Skandinavian ”Whites guide” lehden mukaan se kuului Viron 25 parhaan ravintolan listaan. Ruoka oli tasokasta ja hyvää, erityisen hyviä olivat sieniraviolit, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Niitä saa tilata joko alku- tai pääruokana. Rehellisyyden vuoksi suosittelen kuitenkin valitsemaan Riben sijaan jonkun muun (vaikka yhden Kalamajan hinta-laatusuhde kuninkaista) illallispaikaksi, jos olet Tallinnassa vain hetken. Ribe ei nimittäin tarjonnut mitään sellaista, mitä ei hyvästä fine dining -paikasta aina löytyisi.

Parasta Ribe-illassani oli se, että sain liittyä tosi hurmaavan pariisilaisen naisen seuraan, joka hänkin oli yksin liikenteessä. Juttelimme pitkään ja sain hyviä vinkkejä ravintoloista, joissa kannattaa Pariisin matkalla käydä. Yksin matkustamisen paras puoli on ehdottomasti tällaiset hetket ja uudet ystävät!

osite: Vene 7

Vegan V

v.jpg

 

Vegan V on ehdoton kohde kaikille vegaaneille, gluteenittomille ja hyvän ruuan ystäville. Edullinen ravintola vanhassa kaupungissa tarjoaa kevyen tai tuhdin lounaan, pitkän kaavan illallisen ja ihanat leivonnaiset. Pöytävaraus kannattaa tehdä.

osoite: Rataskaevu 12

Kohvik Sörk

sörk.PNG

Kohvik Sörk (=suomeksi Ravi) on ennenkaikkea simppeli, viihtyisä ja helppo aamiais- tai kahvipaikka. Pöytiä on vain pari, eikä sisustuksessa ei ole mitään ylimääräistä. Tarjolla on muun muassa Chemex ja V60 -kahveja ja smoothieita. Sokeriton raakapallo oli maukas myös!

sörk2.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *