Taste of Helsinki -vuoden paras tapahtuma

Vuoden paras tapahtuma ToH eli Taste of Helsinki oli jälleen aivan mahtava elämys. Kävin nauttimassa tarjonnasta perjantaina ja lauantaina. Koko viikonlopun ajanhan oli säätkin kohdillaan. Tätä toivottiin! Odotukset ruokafestareiden suhteen olivat kovat, mutta en joutunut todellakaan pettymään tunnelmaan tai huippuannoksiin. Hyvässä seurassa parasta ruokaa, kesä parhaimmillaan sanoisin.

Seuraavaksi arvioitani muutamasta annoksesta joita ehdin maistelemaan.

 

taste2.jpg

Tämä Pastorin ENSALADA CON TOMATO ALCACHOFA marinoitua artisokan sydäntä, perinnetomaattia, ponzu-kastiketta oli ehdottomasti yksi suosikeistani. Maut olivat kypsiä ja rikkaita. Erityisen ihanaa oli ponzu, joka sopi kokonaisuuteen yllättävänkin hyvin.

 

taste3.jpg

Villiyrtit olivat vahvasti mukana ToHissa tänäkin vuonna. Tosi monen ravintolan listalta löytyi esimerkiksi kuusenkerkkiä. Hauska saada monipuolista inspiraatiota kerkkien käyttöön, sillä olen keräillyt niitä paljon (mihin saan ne tungettua?!) viimeaikoina. Joka tapauksessa ylläoleva TuOHi pop upin Kalaterriini jugurtin ja Villiyrttien kera oli mehukas ja mainio.

 

taste4.jpg

Taste of Helsingin kolmesta (!) tartarista päädyin maistamaan Bistro O matin versiota. Luomunaudanliha tartar, vesikrassikreemiä ja macadame pähkinää oli myös minun, ei-lihaihmisen, mielestä erinomainen.

 

taste5.jpg

Shelterin METSÄSIENI eli metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia ei juurikaan yllättänyt. Sienet eivät ehkä päässeet oikeuksiinsa. Parapähkinät toivat tuhtia kermaisuutta. Annos ei ollut ollenkaan huono, erityisesti itusalaatti oli kiva lisä.

 

taste6.jpg

Hupaisan näköinen SILLI TARTARE marinoitua litteää sipulia / omena / smetana / ruisleipä maistui perinteiseltä, ainakin annoksen ulkonäköön verrattuna. Maut olivat tasapainossa ja kokonaisuus erinomainen.

 

taste7.jpg

Sitten vielä tämä heikoin esitys. Ludun Luomumaissigrits kylmäsavustettua, porkkanaa, karpalomysliä ja tummaa hapankaalikastiketta tavoitteli erikoisuutta liikaakin. Kaunis ulkomuoto ja esillepano pääsi hämäämään pahemman kerran. Tunkkainen maku, ilmeisesti jokin mauste, vallitsi annoksen kaikissa elementeissä.

 

taste12.jpg

Sitten vielä NOAn VANA TALLIN vahva juoma -tötteröt, jotka olivat kelpoja. Juoman makua olisi tosin voinut olla ainakin tuplasti enemmän.

 

taste11.jpg

VILLI- kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukan siemniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia, jes! Tämä annos oli kuin parempi versio viimevuoden suosikistani (kuusenkerkkäjäädykettä, kuusenkerkkäkinuskia ja amrinoituja kuusenkerkkiä). Sanoinkuvaamaton makuelämys. Ei lisättävää.

Muita erinomaisia annoksia olivat muun muassa Tocan Raviolit juustotäytteellä, basilikakastike ja tomaattipöly, Shelterin KARITSA -24h, haudutettua luomukaritsanklkeä, pikkelöityä keltavahveroa ja & savustettua jogurttia sekä suurin suosikkini TuOHin Ternimaitoblini, Pihka kermaa ja HApatettua tattarihunajaa. 

Kiitos ToH, ensi vuonna uudestaan!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *