Vegedinneri Punavuoressa ja parsapesto

 

IMG_20180423_173358_1.jpg

Muutama viikko sitten kävin vegedinnerillä Punavuoressa. Kaikki lähti siitä, kun huomasin Instagramissa avoimen kutsun erään ihanan Emman (tsekkaa Inlacemedia, jota hän parin kaverin kanssa julkaisee) ig-storyssa. Niin sitten päädyin istumaan hänen ja kuuden muun inspiroivan naisen seuraan buddha-bowlien äärelle. Ilta oli tosi kaunis ja oli hauskaa saada paljon uusia frendejä kertaheitolla.

IMG_20180508_171049.jpg

 

Ateria toteutettiin nyyttärimeiningillä, eli kaikki toivat mukanaan suosikki raaka-aineensa. Itse vein mukanani kuivattuja kukan terälehtiä sekä parsasta tehtyä tahnaa, jonka reseptin kehittelin vegaaniseksi. 

Kulhoista tuli tosi maukkaat ja värikkäät. Monipuoliset komponentit sulautuivat yhteen mitä parhaimmin, kun erilaiset hummukset sitoivat makuja yhteen. Mieleeni jäivät erityisesti myös Emman tekemä pikkelöity punakaali ja erilaiset paahdetut vihanneket.

 

IMG_20180423_205452.jpg

 

Parsapestoni oli monen mielestä tosi onnistunutta, ja reseptiäkin pyydettiin. Tässä se olisi:

Parsapesto

reilu pari desiä 

  • nippu parsaa
  • kourallinen macadamiapähkinöitä (myös pistaasit toimivat tässä kivasti)
  • muutama ruokalusikallinen sitruunan mehua
  • desi maidotonta parmesaania raastettuna (esim. Violife)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • pieni ripaus sokeria
  • suolaa ja pippuria

Huuhtele ja kuori parsa mikäli kuori on paksu. Keitä kolmisen minuuttia, mutta älä päästä löllöksi. Huuhtele keitetty parsa kylmällä vedellä ja leikkaa paloiksi. Laita kaikki ainekset blenderiin ja työstä massaksi. Maista: suolan, makeuden ja hapon on oltava tasapainossa. Purkita pesto.

IMG_20180508_170109.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma