Vihreä annos satokauden kuninkaasta

Parsa on tällä hetkellä parasta mitä tiedän. Oikeasti. Kaikkein ihaninta se on sitruunalla maustettuna, oliiviöljyssä pannulla paistettuna. Hyvää on toki myös höyrytetty, keitetty, grillattu tai uunissa paahdettu vihrä parsa. Valkoisesta versiosta tykkään erityisesti keitossa. Onneksi on koko kevät ja alkukesä aikaa syödä tätä vihreää kultaa sen kaikissa muodoissa. On kiva etsiä uusia tapoja valmistaa parsaa, mutta klassikoksi muodostuneita komboja ei kannata unohtaa. Tällä hetkellä on nimittäin vaikea aloittaa aamua ilman uppomunaa parsan kera. Viikonloppuisin myös hollandaise on ehdoton kaveri parsalle.

Parsasta syntyy myös kiva lounassalaatti tai lisäke hyvälle lihalle. Salaattisekoitukseen kannattaa valita paljon erilaisia elementtejä. Omia suosikkejani ovat villirucola, babypinaatti, ja kaunis viinisuolaheinä. Sopivan yksinkertainen vinaigrette kruunaa kokonaisuuden. Juomaksi kannattaa valita joku kiva pehmeä ja herkkä viini, esim. tammeamaton chardonnay. Mums.     

 

IMG_20180417_143026.jpg

 

Parsasalaatti

  • auringonkukan siemeniä
  • parsaa
  • tilkka oliiviöljyä
  • babypinaattia
  • viinisuolaheinää
  • lisäksi esim: rucolaa, herneenversoja tai ituja
  • avokadoa

Vinaigrette

  • 1/3 dl hyvää oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (hienonnettua tuoretta rakuunaa)

Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne odottamaan. Huuhtele salaattisekoituksesi lehdet ja kuivaa ne. Huuhtele parsat. Poista parsojen varsista puumainen pää ja kuori tarvittaessa kevyesti. Paista parsoja pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Älä päästä niitä löysiksi, riittää kun haarukka uppoaa niihin melko helposti. Mausta pippurilla. Leikkaa parsat sopivan kokoisiksi paloiksi. Asettele salaattisekoitus lautaselle. Ota avokadosta pienellä lusikalla suupaloja ja lisää ne annokseen. Lisää pilkotut pasat ja ripottele päälle siemenet.

Sekoita vinaigreten ainekset pienessä kulhossa haarukalla. Maista ainessuhteet ja lisää jotain jos oma makusi niin sanoo. Viimeistele annos vinaigretellä.

 

IMG_20180417_143626.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *