Viikonlopun klassikko: vaaleanpunainen vispipuuro

Pohjoismainen keittiö on kiipeämässä kovaa kyytiä trendien huipulle. Luonnon puhtaat raaka-aineet, esim. riista, marjat ja juurekset muodostavat selkeitä kokonaisuuksia. Tietenkin myös pohjolan erikoisuudet ovat suosiossa maailmalla. Miten olisi leipäjuusto lakkahillolla? Onko suolainen lakritsa uhka vai mahdollisuus? Suomalaisina, emme edes huomaa syövämme päivittäin trendiruokaa. Joskus viikonloppuisin vatkaan aamupalalle vispipuuroa puolukoista, enkä ajattele surffaavani muodin harjalla.

vil.jpg

Nyt jos koskaan kannattaa kaivaa esille mummojen vanhat perinnereseptit, juuri ne kaikkein unohdetuimmat!

vy.jpg

 

Vispipuuro, iso kattilallinen

  • 1 litra vettä
  • 4 dl puolukoita
  • 11/2 dl mannasuurimoita
  • 1 1/4 dl (ruoko)sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puolukat. Kaada mannasuurimot sekaan pikkuhiljaa, kokoajan sekoittaen. Lisää myös sokeri ja suola ja anna kiehua 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se sitten kuohkeaksi (sähkövatkaimella tai monitoimikoneella). Siirrä puuro yöksi jääkaappin ja nauti aamulla.

Huom! Talvella käytä edullisia, kotimaisia pakastepuolukoita. 

 

vl.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma