Korona ja hermot

Viranomaisten mukaan Espanjan koronahuippu nähtiin 25.3.2020, minkä jälkeen uusien tapausten määrän kasvu on hienoisesti hidastunut ja moni on taudista jo parantunut. Eilen julkistettujen maanantain lukujen perusteella oli nähtävissä pikkiriikkistä valonkajoa tunnelin päässä. Nyt puoliltapäivin saatiin sitten tiistain numerot, jotka kertovat karulla tavalla, ettei aihetta optimismiin ole. Sairastuneita on tiistain jäljiltä 94.417 ja viimeisen vuorokauden aikana tautiin kuoli 849 ihmistä. Ennätyslukemat siis.

Pari päivää sitten voimaan tulleet ulkonaliikkumiskiellon kiristykset lopettivat työnteon taas uusilta ammattiryhmiltä ja meidän koteihimme lukittujen määrä lisääntyi entisestään. Tänään uutisoitiin jo itsemurhastakin, jonka epäillään johtuvan eristyksestä.Tämä on raskasta.

Kolmatta viikkoa täyseristyksissä kiristää hermoja niin sinkkutalouksissa kuin perheiden keskenkin. Omalla pienellä otannallani olen kuunnellut karmeaa huutoa jostain naapuriasunnosta. Vauva huutaa, isä karjuu, äiti kiljuu ilta toisensa jälkeen. Vielä ei ole rytissyt. Viranomaiset ovat tietoisia perheväkivallan kasvusta lockdownin aikana. Karkuun tai tuulettumaan ei pääse. Andalusian naisten instituutti käynnisti eilen yhteistyön apteekkien kanssa, apteekit kun ovat niitä harvoja paikkoja, joissa vielä saa käydä. Kun apteekkiin saapuu Mascarilla 19:ää pyytävä asiakas, soittaa henkilökunta diskreetisti hätänumeroon ja lähisuhdeväkivaltaa koskeva prosessi käynnistyy. Tulee varmasti monessa perheessä tarpeeseen.

Suurimmassa osassa asunnoista näyttää onneksi rauhalliselta. Parvekkeelta katsoen vaikuttaa siltä, että ihmiset vetäytyvät yöpuulle jo kymmenen korvilla, mikä Espanjassa on aivan ennenkuulumatonta, siihen aikaanhan normaalisti tilaillaan ravintolassa pääruokaa koko suvulle. Kun jokainen päivä tuntuu ikuisuudelta on vuorokauden kohokohta on unten mailla vietetyt tunnit. Aurinko pitää huolen rutiineista; valvotaan suunnilleen valoisan aikaan ja nukutaan kun on pimeää. Moni on kertonut eristyksen aikana nukkuneensa paremmin kuin koskaan.

Kommentit (3)
 1. Kevin Husell
  1.4.2020, 09:31

  Tsemppiä sinne!

  Suosittelen omaa kirjoitustani Pareton periaatteesta, jossa käyn läpi miten tätä 80/20-sääntöä voi hyödyntää elämän eri osa-alueilla kuten töissä, liikunnassa ja juhlimiseen! Tätä voi hyödyntää hyvinkin karanteenin aikana varsinkin ymmärtämällä, miten kannattaa panostaa työhön ja uneen.

  http://www.kevness.com/2020/03/30/pareton-periaate-voinko-hyodyntaa-sita-omassa-elamassa/

  Olen myös julkaisemassa lähitulevaisuudessa omia ajatuksia tämän hetkisestä tilanteesta ja koronasta 🙂

 2. Kiitos tsempeistä <3 Katukuvassa silmämääräisesti ehkä puolet käyttää suojamaskia. Ongelmana on niiden heikko saatavuus ja tätä kautta myös korkea hinta. Maskia ei tietenkään näissä olosuhteissa voi lähteä ympäri kyliä etsiskelemään ja sama tilanne koskee käsidesiä. Linkin takaa löytyy suomeksi kattava info pintojen puhdistamisesta. Tässä riittää tekemistä. https://espanja.com/poikkeustilannetiedotus/koronaviruksen-abc-osa-2-4/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *