Hukun omppuihin (apua!) + parit överihyvät vinkit

Omppuja siellä, omppuja täällä, omppuja omppuja omppujaaaaaarghhh! Meidän omat kaksi omenapuuta ovat vielä niin pikkiriikkisiä, että niistä ei ole satoa vähään aikaan odotettavissa. Mies sai kuitenkin käydä omenavarkaissa vanhempiensa puussa ja minun annettiin ymmärtää ettei siellä nyt kovin kummoista satoa ole. Väärin ymmärretty.

Siis sehän on tosi tosi jees, että saa ilmaiseksi kaikkia ihania luonnonantimia, varsinkin kun tänä syksynä mun sisäinen marttani on ollut erityisen aktiivinen. Mutta ton omenamäärän kanssa alkaa olla jo pikkuhiljaa pulassa! Me ollaan mehustettu niitä, keitetty hilloa, kuivuri on hurissut hurisemasta päästyään ja sainpa jopa aikaiseksi omena-marenkipiirakankin. Mutta ulkoeteisessä rojottava omenasäkki näyttää silti ettei se olisi vajunut tippaakaan?! (Onneksi on edes viileät säät niin ovat säilyneet hyvin.)

Aivan mieeeeeeelettömän nannaa omena-marenkipiirakkaa, ohje löytyy täältä

14729274_716689191811411_6655746992789952220_n.jpg

DSC_0591.JPG

Meidän talouden miespuolinen martta mehusti (ilman lisättyä sokeria) omppuja mun ollessa töissä, ja kuivattuja omenatsiipaleita on jo älyttömät määrät. Mihin muuhun niitä voisi käyttää kuin myslin sekaan tai mussuttaa sellaisenaan? Otan ilolla vinkkejä vastaan! 🙂

14606470_708793522600978_5496791311708306159_n.jpg

Hilloopa hilloo. En halunnut ihan tavista, maustoin hillon vaniljasokerilla ja jauhetulla inkiväärillä. Enkä myöskään soseuttanut sileeksi, sillä tykkään siitä kun omppuhillon seassa on suupaloja.

blogiin.png

Nii että nyt alkaisin vähän niinku kaipailla apua, mihin sullon loput omenat? Niitä on paljon. Mehustaa vielä periaatteessa voisi, mutta mies ei välittäisi lisäillä yhtään ylimääräisiä sokereita ja siitä seuraa sitten säilytysongelma, kun pakastinkin alkaa jo pullistella liitoksistaan. Hilloakaan nyt ei voi ihan loputtomiin keitellä kun ei sitä kuitenkaan mene niin paljoa, ja olen tosiaan tänä syksynä innostunut hilloamaan montaa muutakin sorttia. Kuten karviaisia ja pihlajanmarjoja. Graaah?

Omppuviiniä tai -siideriä olen vähän pyöritellyt mielessäni. Mut voiks se olla hyvää? Jostain syystä ajatus kotiviinistä assosioituu teiniaikoihin, kun naukkailtiin isojen poikien takakonttiin jemmailtuja mehukattipurkkeihin pullotettuja ”kotiviinejä” (also known as kilju). Hrrrrr. Eli, olisiko kenelläkään takataskussa oikeesti hyvää kotiviinin taikka siiderin reseptiä? Sellaista, joka ei palauta mieleen kammottavia teiniaikoja maultaan, hajultaan eikä ulkonäöltään? 😀

Kommentit (2)
  1. Hih, ei näitä omppuja sentään niin paljoa ole, että noin isolle ruljanssille olisi tarvis. Kiitos kuitenkin!

    Akuutein ongelma alkaa olla ohi; hillosin lisää, leivoin sikahyvät pullapitkot täytteenä vaniljakreemiä ja omppusiipaleita ja osan ompuista saatiin lahjoitettuu eteenpäinkin. Vielä niitä kuitenkin on….

  2. Onko teillä lähellä mehuasemaa jossa omput voisi käydä mehustamassa? Maksaa jonkun verran (en tiedä paljonko, kun äiti ja isäpuoli pitää meidät mehuissa(aan)- hah hah), mutta ei luulis olevan hirveesti. Ei tarvi sokeria eikä muita tyhjänpäiväsiä lisäaineita, mutta jos omput vaan on hyviä = hyvänmakusia, niin hyvää mehua tulee ja säilyy viileessä. Ei tarvi pakastaa, vaan kellari tms. riittää.

    Muuta vinkkiä mulla ei oo antaa. Omenasose tietty, mähän söisin ruisleipääkin omenasoseella, jos söisin ruisleipää *virn*

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *