Elokuvissa Manhattanilla

Kirjoitin ja kyselin aiemmin leffasuosituksia ja sieltä nousi myös Kultainen nainen -elokuva. Tuo on tullut ensi-iltaan hetki sitten Suomessa, mutta kävin katsomassa sen itse jo keväällä New Yorkissa. Pakko siis palata tähän :)

Elokuva kertoo tosipohjaisen tarinan naisesta, joka palaa Wieniin, jotta saisi takaisin perheelleen aikoinaan kuuluneen Gustav Klimintin maalauksen. Sen mallina poseeraa nimittäin hänen tätinsä. Natsit ovat aikoinaan riistäneet tuon maalauksen perheen muun omaisuuden lisäksi. Kyse ei ole siis niinkään itse maalauksesta vaan periaatteesta ja oikeuden toteutumisesta. Ja tämä ei todellakaan valitettavasti ole ainoa tapaus.
Itävalta ei tietenkään luovu kansallisaarteestaan ilman taistelua ja sitä seurataan intensiivisesti loppuminuuteille asti. 
Helen Mirren tekee jälleen hienon roolin. Plussaa myös upeasta toteutuksesta ja Wienen maisemista. Kerronta käy myös eri aikatasoilla ja vierailee taidokkaasti myös 1900-luvun Wienissä. Suosittelen!

Helen Mirren loistaa pääroolissa ja on kiva nähdä Ryan Reynolds myös hieman vakavammassa roolissa.

Kultainen nainen -taideteos, Adele Bloch-Bauerin muotokuva 1 on Gustav Klimtin maalaus. Itävallan Mona Lisa.

New Yorkin Maxim on eräästä tv-sarjastakin tuttu Paris-elokuvateatteri, jossa on iloa käydä aina kuin vain pystyy. Nyt tuolla onneksi meni vielä tämä elokuva. Yleisössä oli tuolla muuten aika paljon ihmisiä, kenelle tämä tarina ja maailma on valitettavan tuttu oman perheen historiasta. Se korosti entisestään elokuvan todellisuutta.

Kommentit

Elmo (Ei varmistettu)

Kävimme puolisoni kanssa myös katsomassa tämän kyseisen elokuvan. Tykkäsin kovasti!

Mikko – Private Blend

Tuo oli kyllä hyvä! Lisää tällaisia laadukkaita elokuvia.

Irma K (Ei varmistettu)

Vuosia siiten tästä maalauksesta ja oikeudenkäynnistä oli tv:ssä dokumentti. Aika harvoin sodassa viety omaisuus palautuu takasin suvun haltuun. Hyvä aihe elokuvaksi.

Mikko – Private Blend

Aah, tuo olisi ollut mielenkiintoista nähdä! Vaikka toki leffa nyt valotti asiaa. Harvoin varmastikaan, valitettavaa. Ja tuo tausta nyt oli taas hurja muistutus ihmisen hirviömäisyydestä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.