Luksuspäivä
Toteutimme eilen ystävien kanssa Luksuspäivän, jonka ristin Instagramissa muun muassa Luxuri-dayksi, koska mentiin kuitenkin huumorilla. Alkuperäinen ajatus oli, että jokainen pari tai kaveri vastaisi jostakin päivän osa-alueesta tai yllätyksestä ja toteuttaisi sen parhaalla mahdollisella tavalla, pieni luksus ei olisi valinnoissa pahitteeksi. Ensimmäinen tällainen päivä toteutettiin siis eilen ja teema näytti menneen pitkälti hyvästä ruoasta nauttimiseen. Ei huono suunta ollenkaan. Tervetuloa siis mukaan luksuspäivään!
Minulla on tiettyjä suihkusaippuoita, joita käytän kun haluan rentoutua erityisesti tai tarvitsen voimaa tulevaan päivää. Nyt siis sopi käyttöön yksi näistä.
Päätin, että menen ennen päivän yhteistä aloitusta kasvohoitoon Elegia Day Spahan ultraääni + mekaaniseen ihonpuhdistukseen ja kasvohoitoon. Käyn yleensä Elegiassa juurikin tuossa kasvohoidossa, toimii aina.
Pääsin siirtymään kasvohoidosta suoraan valmiiksi katettuun brunssipöytään. #luxury
Sain juuri sopivasti maahantuojalta muutaman pullon Nicolas Feuillatte -samppanjaa kevään juhlia varten. Teemana olikin samppanjabrunssi, joten tuttu Feuillatte-samppanja sopi hetkeen täydellisesti.
Brunssipöytä oli koottu Kauppahallin parhaista antimista lohesta ranskalaisiin juustoihin ja suoraan potkasta vuoltuun savukinkkuun.
Mango-minttu-smoothiet
Tuorepuristettua appelsiinimehua.
Käykää pöytään.
Pöytiin tarjoiltiin vielä uppomunat.
Luksusta oli myös aurinkoinen kaunis päivä.
Olimme kaikki laittaneet vähän parempaa päälle teemaa kunnioittaen.
Me olimme järjestäneet yhden numeron ja varoitin jo etukäteen, että brunssilla ei tarvitse olla makeaa… Suuntasimme nimittäin testaamaan Chjokon suklaabrunssia.
Kompaktiin brunssipöytään oli katettu Chjoko-herkkuja eri muodoissa – konvehteja, brownieita, vanukasta…
Ajatus on mainio, mutta jäin kaipaamaan ehkä vitriinistä löytyviä erikoisuuksia mukaan brunssiin ja reilu kahdenkymmenen euron hinta oli hiukan kova tuosta… Chjokon tuotteet ovat ihania, joten seuraavalla kerralla haen ehkä mieluummin rasiallisen konvehteja mukaan ja nautin niistä. Kyllä 20 eurolla per pää saa niitä jo aika kivan kasan.
Chjoko-herkkuja
Hauskoja sesonkituotteita, nam!
Päivä jatkui rennosti ja kävimme cocktail hour -aikaan juomassa drinkit Tornin American Barissa. Tuolta saa niin hyvät drinkit ja paikka on muutenkin kivan vaivaton ja rento. Lisää tällaisia Helsinkiin kiitos!
Kävimme samalla ihailemassa kaunista Helsinkiä Ateljee Barista.
Vielä oli jäljellä muutama ohjelmanumero… Mutta siinä välissä kuitenkin lyhyt piipahdus kotosalla.
Ennen illallista kävimme vielä Gaijinissa etkoilla. Toinen luotettava drinkkipaikka Helsingissä.
Tinder Geisha, siinä nimi drinkille – mainiolle sellaiselle.
Illalliselle suuntasimme Raguun, jee! Ravintolan herkkuja on testattu jo monesti aiemmin, mutta paikka toimii edelleen, jopa kerta kerralla paremmin. Ehdottomasti lempiravintolani Helsingissä. Hintalaatusuhde on oiva ja ruoka on niin hyvää. Samalla tasolle on päässyt itseasiassa vain illallinen Kapkaupungissa, melkein samalla porukalla.
Viiden ruokalajin Ludari-yllätysmenun aloitti miekkakala.
Tämänkertainen yllätys purkissa oli kukkakaalia, yksikertaista, mutta taas niin erinomaisesti toteutettu annos.
Viinipaketin viinit olivat nappivalintoja ja toimivat todella hyvin makujen kanssa.
Viikon menu oli nyt kalapainotteista, mutta erinomaisesta lihaakin päästiin syömään. Yli 20 tuntia hautunutta niskaa.
Pisteenä makumatkalle vielä jälkiruoka, jossa oli suklaata, mustaherukkaa ja punajuurta.
Tällaisia päiviä voisi ehdottomasti järjestää useamminkin!