KUORINTAÖLJY

Makaan riippumatossa lasitetulla parvekkeellani, aurinko paistaa ja tuntuu että kesä ei ole enää kaukana. Okei, jos siirrän katseeni pois tietokoneen ruudulta näen, että ulkona on oikeasti harmaata ja tuulee niin että tuntuu että puut kaatuvat. Mutta minun parvekkeelleni ei kuitenkaan tuule ja aurinko paistaa joten on kesä. Piste.

Koko talven kun on pukeutunut niin että hyvä kun nenä näkyy takin, kaulahuivin ja villapaitojen alta ei ole tullut kiinnitettyä riittävästi huomiota ihon kuorimiseen ja kosteuttamiseen, vaikka pitäisikin. Nyt on hyvä aika alkaa kuorimaan ja kosteuttamaan ihoa kesäkuntoon.

Sain syntymäpäivälahjaksi ystävältäni itsetehtyä kuorintaöljyä. Olen kokeillut lähes kaikkia mömmöjä mitä kaupasta löytyy ja täytyy myöntää että tämä kuorintaöljy oli parasta mitä olen eläessäni kokeillut! Se on nykyään minulla lähes jokapäiväisessä käytössä ja ilman sitä suihkussa käyminen ei ole enää sama asia.

IMG_7220.JPG

Sokeri kuorii ihoa ja öljy jättää ihanan kosteutetun tunteen. Tekosyynä ei voi ainakaan käyttää sitä ettei tarvittavia aineksia löytyisi lähikaupasta, tai että tekeminen veisi liikaa aikaa. Voisin jopa melkein vannoa että kerran kokeiltuasi et suostu enää vaihtamaan mihinkään muuhun. 

IMG_7221.jpg

Kaikki mitä tarvitset on lasipurkki, johon sekoitat kaikki ainekset keskenään. Helppoa. Halutessasi voit värjätä koko sötkötyksen elintarvikevärillä.

Sitten ei muuta kun iho kohti kesäkuntoa ja kookoksen tuoksuisia suihkuhetkiä.

– Emily 

kauneus iho hyva-olo

SITRUUNAINEN LOHIPIIRAKKA

Rakastan pyhiä, sillä silloin saa aina hyvällä omalla tunnolla herkutella. Tai ainakin hyvällä tekosyyllä. Aamiaiseksi coissantteja  maitorahkan sijaan ja iltapalaksi viiniä ja juustoja. Kerrankin on kunnolla aikaa nauttia, syödä hyvin ja ottaa rennosti.

Eilen sain vieraita kylään heti aamusta… taas yksi hyvä syy leipoa jotain hyvää. Rakastan erilaisia piirakoita. Ne tekee hetkessä ja täytteeksi voi laittaa melkein mitä vain jääkaapista löytyy. Itse löysin tällä kertaa lohta ja parsakaalia.

IMG_6675.jpg

 

PARAS PIIRAKKAPOHJA IKINÄ

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl sitruunamehua

Tee ensin pohja. Sekoita voi, vehnäjauho ja suola keskenään tasaiseksi ja lisää viimeisenä joukkoon sitruunamehu. Sitruuna tekee pohjasta ihanan kirpeän makuisen ja sopii aivan mielettömän hyvin yhteen kermaisen täytteen ja lohen kanssa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Mikäli haluat kuitenkin mennä tutun ja turvallisen kaavan mukaan, voit korvata sitruunamehun vedellä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään.

IMG_6545.jpg

IMG_6554.jpg

 

TÄYTE

300 g lohta

1 sipuli

1 parsakaali

2 prk creme fraishea

2kpl kananmunia

150g juustoraastetta

2 rkl sitruunamehua

pippuria, suolaa, yrttisekoitusta, paprikajauhetta…

Laita vesi kiehumaan, pilko parsakaali ja viskaa parsat kiehumaan noin 5 minuutiksi. Kuutioi lohi ja hienonna sipuli. Mikäli tykkäät sipulistasi täysin kypsänä, paista sitä pannulla hetki ennen piirakkaan lisäämistä. 

Sekoita creme fraishe, kananmunat, sitruunamehu, juustoraaste ja mausteet keskenään kulhossa. 

Voitele piirakkavuoka, ota taikina jääkaapista ja painele se tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Viskaa vuokaan lohi, sipuli ja parsakaali ja kaada creme fraishe kastike päälle. 

Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin.

IMG_6583.JPG

IMG_6597.jpg

IMG_6671.jpg

IMG_6904.jpg

Aivan mielettömän hyvää! Ja todella pienellä vaivalla. 

Ainoa asia joka meillä kotona muistuttaa pääsiäisestä on kauniit, keltaiset narsissit sohvapöydällä. Olen jotenkin onnsitunut välttämään jopa suklaamunien ja mämmin syömisen tänä vuonna ja täytyy myöntää että se jostain syystä haittaa yhtään.

Aurinkoista viimeistä pääsiäispyhää kaikille

– Emily

koti ruoka-ja-juoma