Suomi on pikavippi maa

Välillä mietin miten olen päätynyt tilanteeseen, että olen kohta 34-vuotias eronnut nainen ja minulla ”turhaa” velkaa 25371.85€. Niistä melkein 18 000 on muodostunut pikavipeistä, noin 3000€ luottokorteista ja vähän alta 5000€ OP:n kulutusluotosta.

Miten tähän on sitten tultu niin monen muun tavoin olen kuluttanut enemmän kuin tienaan ja en ole ajatellut asioita tarpeeksi järjellä loppuun.

Monen onkin helppo ajatella ”että mitäs olet ollut niin hölmö”, mutta kun se ei ole aina niin yksiselitteistä. Pitäisi muistaa ettei voi tietää mitä on olla toisen kengissä ja miten niihin valintoihin on päädytty. Itsellä on valitettavasti ollut pääsiassa osittain liiallinen shoppailu, yritys paikata viimeiset rippeet avioliitosta ja sen jälkeen uuden kodin hankkiminen avioeron jälkeen.

Katsoin Ylen MOT ohjelman Pikavippibisneksen pimeämpi puoli ja tulin entistä surullisemmaksi, että Suomesta käytetään termiä ”pikavippi maa”.

Omakin sähköposti on pullollaan toinen toistaan isompia tarjouksia nopeista pikavipeistä, isoilla koroilla johon oli joskus heikolla hetkellä sen enempää ajattelemalla helppoa tarttua, jotta saisi asiat ”järjestettyä” tai saisi edes hetkeksi helpotusta. Olen internetin maailmasta huomannut, että on monen monta  minunlaistani, jotka kamppailevat velkojen kanssa ja haluisivat vain saada aloittaa puhtaalta pöydältä. Niinpä päätin aloittaa blogin ja aidosti kertoa omasta velkaantumisestani ja sen selättämisestä. Jos vaikka joku pikavippiä miettinyt välttäisi sen ottamista ja saisin itse purkaa tuntojani sekä vertaistukea samassa tilanteessa olevilta.

Tervetuloa matkaani jossa minä yritän päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä.

-Sarian

Kommentit (1)
  1. Itse en ole koskaan ottanut pikavippejä, ja yksi syy siihen on muutama ihminen, jotka tunnen, ja jotka niiden kanssa on pulassa olleet. Mielestäni on väärin tarjota helppoa rahaa, koska se on sitä silloin kun toinen tarvitsee, muttei enää sitten kun se pitäisi maksaa pois. Ja toisaalta, pankit antaa todella heikosti lainoja ja jos ihminen oikeasti moista tarvitsisi, olisi se pankin kanssa paaljon turvallisempaa, joten ei paljoa vaihtoehtoja jää.

    https://naissanelioissa.wordpress.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *