Gluteiinitonta

 

Meillä on tänään naisten kahvikekkerit ja yksi vieraista on gluteiinittomalla ruokavaliolla. Kokeiluun pääsi Kukkutimurusia -blogista löytämäni porkkanamuffinsit. 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 (ohjeesta syntyi n. 16 muffinssia):

 
 

1 kahvikupillinen ruskeaa sokeria

1/4 kupillinen sopivaa kasvisöljyä

1 tl vaniljasokeria

2 kahvikupillista tummia tai vaaleita riisijauhoja (käytin molempia puolet ja puolet)

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl raastettua inkivääriä

2 porkkanaa raastettuna

3/4 kahvikupillista rusinoita

1 purkki ananasmurskaa

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita keskenään sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Lisää hienoksi raastetut porkkanat, rusinat ja ananasmurska. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä, koristele halutessasi ja tarjoile.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.