3+1 syytä seurata CrossFit Gameseja

Pumpui

Tänä kesänä kalenteristani löytyi oikeastaan vain yksi merkintä: neljän viikon lomakaudella luki tämän viikon kohdalla isoin punaisin kirjaimin CrossFit Games.

Viime vuoden CrossFit Games: pikaopas kotikatsomoon -postauksesta löytyvät perustiedot siitä, mistä ihmeestä on kyse ja kuinka mittelöitä kannattaa seurata. Toisto on siis turhaa, joten tällä kertaa paneudumme siihen miksi kannattaa uhrata kaunis kesäviikko läppärin edessä lonnimiseen.

1. Lupaavat lajit

Games-kisaajat joutuvat viikon aikana melkoiseen myllyyn. Varsinaiset kisakahinat aloitetaan keskiviikkona, jolloin luvassa on perinteiseen tapaan uintia. Tämän vuoden lajit, joista on paljastettu toki vain muutama, vaikuttavat viimevuotisia mielenkiintoisimmilta kotikatsojan näkövinkkelistä. Perjantain tempauslaji sekä lauantain esterata antavat toivoa, että lajien mielenkiintoa on ajateltu myös yleisön kannalta. 

2. Vallanvaihto

Tänä vuonna kärkipaikoilla nähdään varmasti tuoreita kasvoja. Miesten sarjassa mitaleita jaetaan uusiksi huolella, sillä viime vuoden kärkiviisikosta yksilökisoissa nähdään vain kaksi miestä. Pumpuin vedonlyöntitoimisto veikkaa ykkössijakamppailun käytävän Mat Fraserin ja Noah Olsenin välillä, kintereillä kärkkyy ainakin konkari Panchik. Suomen Jonne Koskelle toivon erinomaista menestystä, kenties tänä vuonna nähdään kärkinahinoissa myös Porin ihmelapsi.

Naisten sarjassa nähdään karkean arvion mukaan puoli Islantia sekä muutama sattumalta kisajunaan mahtunut. Erityisen mielenkiintoista on nähdä, pärjäävätkö entiset voittajat Annie Thorisdottir, Sam Briggs ja Camille Leblanc-Bazinet uusille haastajille. Joukkuekisa on tänä vuonna erityisen kuuma, sillä moni yksilösarjan tähti on siirtynyt ennen eläkepäiviä joukkuepuolelle. Allekirjoittanut tsemppaa NorCal Crossfitin joukkuetta, jossa kisaavat ihastukseni Miranda Oldroyd sekä kestosuosikkini Jason "Liharekka" Khalipa. 

Vaikka huomio keskittyykin yleisten sarjojen ja joukkueiden tuoksinaan, mittelevät kisoissa myös ikämiehet ja -naiset sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös teinit. Teinisarjaa en edes halua katsoa, tunnen itseni vanhaksi ja heikoksi ilman sitäkin, että minua puolta nuoremmat tekevät ihmetekoja, mutta masters-ikäisten mittelöitä katselen innoitusmielessä kernaasti.

3. Inspiraatio

CrossFit on laji, jonka katsomisen mielekkyys on pitkälti sidoksissa siihen, että tietää kuinka kamalia treenit voivat olla. Kun tietää kuinka tumpelo itse on samanlaisten asioiden parissa touhutessaan, on pakko tuntea järkyttävän suurta kunnioitusta maailman parhaita kohtaan ja haluaa treenata itsekin kahta kovemmin.

+ 1: Kauniiden ja komeiden ihmisten kavalkadi

Ollaan rehellisiä. Kyllä se tämäkin vaikuttaa.

Toivomme Mathew Fraserille voittoa. Monestakin syystä.

Tulokas Brooke Ence on ehdottoman ihastuttava. Ja vähän pelottava.

Lucas Parker, Kandan lahja maailmalle.

 

Gameseja voi katsella suorana netissä Gamesien sivuilla. Itse olen finaaliviikonlopun purjehtimassa, mutta onneksi laiva on lastattu crossfittaajilla, joten tiedossa on toivottavasti merellinen kisakatsomo!

 

 

(Kuvat: ensimmäinen ja toinen kuva games.crossfit.com, Instagramista lainatut:@mathewfras@crossfitgames  ja @roguefitness)

Kommentit

rieppis (Ei varmistettu)

+1 syy seurata myös teinejä: Sydney Sullivan. Huhuh, mihinköhän mimmi pystyy vähän vanhempana?!

Lotta Katariina
Pumpui

Nuo kisaavat teinit ovat ihan huikeita! Samoin mastersit. Siinä on tavoitetta itsellekin...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.