Kädet kuntoon santapaperilla

Pumpui

Kas tämäkin päivä on koittanut, kun allekirjoittanut tarjoaa kauneusvinkkejä! 

Tai no ei tässä estetiikasta oikeastaan ole kyse vaan siitä, että on parempi treenata. Saatoitte nähdä muutama postaus takaperin kuvan upeasti auenneista kämmenistäni. Olin laiminlyönyt käsieni hoitamisen huonoon aikaan, sillä tehdessäni sataa kippileukaa kämmenten vanhat kovettumat repeytyivät auttamattomasti. Onneksi pienen nahkanleikkely- ja rasvausoperaation sekä muutaman varovaisemman päivän jälkeen kämmenet olivat taas kuin uudet. 

Käsinahkat ovat yksi crossfittaajien yleimmistä puheenaiheista. Yksi hoitaa kämmeniään hohkakivellä, toinen sheivaa kovettumia suihkussa samalla kuin sääriään. Kämmenistään huolen pitäminen on paitsi järkevää myös hirmuisen koukuttavaa: en varmasti ole ainoa jonka mielestä on ihanaa repiä käsinahkoja? (Tosin en suosita tekemään sitä treffeillä.)

Nyt minulla on vihdoin oikea työkalu kovettumien hiomiseen, kun herra A askarteli minulle hienon käsienraaputtimen. Se on tehty hiekkapaperista (karkeus 100) ja tukevasta muovilätkästä. Tikusta on hyvä pitää kiinni, ja pitkä, jalkaraspimainen rakenne tekee kämmenten työstämisestä joutuisaa. Siihen kun vielä lätkäisee illan päätteeksi päälle maailman parasta käsirasvaa, Burt's Beesin Almond Milk -voidetta, niin jo kelpaa. Ei ehkä ihan vauvanpyllykädet mutta niin lähelle kuin näillä harrastuksilla pääsee. 

Miten te hoidatte käsiänne, arvon kanssatreenaajat?

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Mä olen toistaiseksi pärjännyt ahkeralla rasvaamisella, mutta mutta kieltämättä käsien kunto arveluttaa välillä. Mulla on myös varmuuden vuoksi treenikassissa aina hanskat mukana (ja satunnaisesti käytössäkin), jotta ne voi vetästä päälle jos kesken kaiken kädet alkaa aukeilla.

Lotta Katariina
Pumpui

Mä en oikein ikinä päässyt sinuiksi salihanskojen kanssa. Joskus kävi mielessä että pitäisi kokeilla sellaisia crossfitiin suunniteltuja läpäreitä mutta en ole saanut aikaiseksi. 

Suvi K.
Sisunainen

Joo noi hanskat on peräisin ajalta ennen crossfitia, yleensä ottaen olen sitä mieltä että paljaat kädet + mankku toimii huomattavasti paremmin. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Joo, musta sellaiset topatut "salihanskat" on aika kömpelöt. Frendillä oli joskus sellaiset ihan ohuet tosi tarttikset hanskanläpyskät. Kutsui niitä "panohanskoiksi", tosin :DDD

Nata - White Trash Disease

tuo mainitsemasi on hyvä rasva, mut kokeile tätä burts beesilta http://iloveburt.fi/kadet-jalat/hand-salve.html ihan loistava!

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitti vinkistä, pitää testaa! :) Ja onnea uuteen duuniin, muuten!

Lene (Ei varmistettu)

Schollin jalkapohjille tarkoitettu "suristin" on ihan käypä peli kovettumien hoitoon. Treenikassissa kulkee aina pala satasen hiomapaperia ja tuubi käsivoidetta sekä teräväkärkiset sakset. Ja laastaria. Käsivoiteena useimmiten Widmerin käsivoide. Ja laastarina kankainen leikatta Hansaplast.
Joskus iltaisin laitan vedän käsiin öljyn, käsivoiteen ja puuvillahanskat yöksi. En kuitenkaan suosittele jos suunnittelee aamutreenejä seuraavalle päivällä...

Lotta Katariina
Pumpui

Kunnon käsienhoitoarsenaali!

Ja joo, voin kuvitella öljyämisen olevan vähän vaarallista jos on aamulla jumpat :D

Lene (Ei varmistettu)

Jopas tuohon edelliseen viestiin pompsahti virheitä puhelimella kirjoittaessa...

Schollin jalkapohjille tarkoitettu "suristin" on ihan käypä peli kovettumien hoitoon. Treenikassissa kulkee aina pala satasen hiomapaperia ja tuubi käsivoidetta sekä teräväkärkiset sakset. Ja laastaria. Käsivoiteena useimmiten Widmerin käsivoide. Ja laastarina kankainen leikattava Hansaplast.
Joskus iltaisin laitan käsiin öljyn, käsivoiteen ja puuvillahanskat yöksi. En kuitenkaan suosittele jos suunnittelee aamutreenejä seuraavalle päivällä...

Mika (Ei varmistettu) http://kevyetkilometrit.blogspot.com/

Grossfit tuhoaa ihosi, kätesi ja mielenterveytesi - katso kuvat!

Toi hohkakivi on kuulemma hyvä, vois testata. Myydään kai apteekeissa? Molemmat peukut ylös hiekkapaperille!

Lotta Katariina
Pumpui

Apteekeissa vissiin joo. Pitäisi varmaan järjestää joku suuri käsienhiontavälinevertailu joskus!

FFFifi
Fitness Führer

Tosi symppis toi tikku :D Mä vaan revin. Koska se on niin rentouttavaa :D

Ja käytän sheavoita käsiin. Rahtaan Kaubamajasta italialaista Equilibre-sarjaa, siihen kuuluu erilaisia tosi hyviä sheavoi-rasvoja.

Lotta Katariina
Pumpui

Repimistä ei vain voi lopettaa, on niin ihanaa!

Arroz (Ei varmistettu)
Suvi K.
Sisunainen

Pitipä kaivaa tämä postaus taas esiin, kun tänään tekniikka-wodin aiheena oli kippileuat ja oon tässä puoli iltaa hinkannu kämmeniä kynsiviilalla... :D Huulirasva yötä vasten kovettumien päälle muuten auttaa kanssa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.