Kesäksi kuntoon: Vettä naamaan!

Pumpui

Nopeasti sitä päästään kesäkuntoon, neljännes jo takana. Ensimmäisen viikon periaate oli muistaa juoda tarpeeksi vettä. 

Muistan joskus yläasteaikoina, kun veden juomisesta tuli jonkinlainen muoti-ilmiö. Yhtäkkiä kaikki tytöt kanniskelivat Marimekon olkalaukuissaan vesipulloja ja tekivät hirmuisen numeron siitä, kuinka koko ajan piti olla litkimässä hookaksoota. Kaipa taustalla  oli janonsammutuksen sijaan enemmän kohkata siitä, kuinka "vesi täyttää mahaa niin ei jaksa syödä niin paljon" ja "kun juo vettä, ei tule finnejä".  Ei siinä mitään, parempi ilmiö se on kuin esimerkiksi energiajuomien lipittäminen, mutta tuntuu tuollainen vesihysteria kuitenkin hieman hassulta. Vedenjuonnin kun pitäisi olla itsestäänselvä osa ihmisen päivittäisiä rutiineja, vähän niin kuin syöminen, nukkuminen ja Facebookin tsekkaaminen. 

Siksi minäkin kiinnitin viikon verran hitusen enemmän huomiota juomiseeni kuin yleensä. Olen suht ahkera vedenjuoja, mutta sen nauttiminen ei tunnu jakautuvan tasaisesti päivän mittaan: aamulla ja aamupäivällä juon tolkuttomat määrät vettä, mutta iltapäivällä treeneihinlähdön aikaan olo on usein jo turhankin janoinen. Sitä virhettä en kuitenkaan tee, että lippaisin juuri ennen treeniä navan täyteen vettä, sillä yksi kerta burpeiden ihmemaassa neste mahassa hölskyen riitti opetukseksi. Huomasin myös olevani sikäli laiska vedenjuoja, että välillä janottaa mutta ei vain jaksaisi vääntäytyä keittiöön juomaan lisää. Etenkään sen jokailtaisen "olen juuri päässyt vuoteeseen mutta nyt janottaa mutta en jaksaisi millään nousta" -pohdinnan aikaan.

Vesihommat siis plakkarissa. Ensimmäinen kesäkuntoviikko oli melkoisen iisi, mutta seuraavasta tulee haastavampi: tarkoituksena on nukkua vähintään kahdeksan tuntia yössä. Olen kupeksinut viime viikkoina turhankin paljon, ja siksi on syytä kiinnittää vähän enemmän huomiota siihen, kuinka paljon sitä viettää aikaa vuoteessa ja zetaa vetäen.

ps. Selitys kuvassakin näkyville kauniille mustelmille rintakehässä selviää blogissa huomenna, kun luvassa raporttia eilisistä crossfit-kisoista Tampereella!

pps. Yritin etsiä yhtä erinomaista stand up -pätkää vesihysteriasta, mutta en löytänyt sitä tähän hätään. Tämä kuitenkin löytyi, ja nauratti tämäkin:

Kommentoi