Kukkakaalitortillat

Pumpui

Kävin keskiviikkona leikkauttamassa tukkani I'd rather hair you now -palstaa pitävällä ihanaisella Meerillä (joka muuten postasi edellisestä tukastani taannoin täällä). Erinomaisen frisyyrin lisäksi sain mainion vinkin kokeilla tehdä tortillalättyjä kukkakaalista. Herramunjee kun tuli hyviä!

Olen tehnyt uudestaan tuttavuutta kukkakaalin kanssa vuosien tauon jälkeen. Tämä variaatio pääsi kyllä ehdottomasti kärkikastiin. Karppaushenkiset tortillalätyt täyttävät hämmästyttävän tehokkaasti, enkä jaksanut syödä kuin yhden ja senkin vaivoin. Resepti on sovellettu Karkkipäivä-blogin ohjeen mukaan. Tarkkoja määriä en osaa sanoa, mutta jotenkin näin syntyi muutama iso lätty:

1. Raasta noin 250 grammaa kukkakaalia. Sekoita raasteen sekaan kourallinen juustoraastetta ja kaksi kananmunaa.

2. Painele taikina uunipellille suht ohuiksi lätyiksi. Pellille menee kerralla kaksi lätyskää. Itse jätin omani ehkä turhankin paksuiksi, mikä vaikeutti rullaamista.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin varttitunti, kunnes pinta on nätin ruskea.

4. Täytä haluamillasi aineksilla. Itse laitoin väliin kanaa, salaattia, tulista salsaa ja laiskan miehen guacamolea eli pilkottua avokadoa, tomaattia ja sipulia, joiden sekaan olin pyöräyttänyt vähän limemehua. Omnomnom.

Taas on viikko paketissa. Tällä viikolla treeni oli melkoisen crossfit- ja painonnostopainotteista. Ja sitä se tullee olemaan tästä pitkälle eteenpäinkin. Ensi viikolla blogissa asiaa muun muassa treenikamoista, välipaloista ja siitä, miksi niin moni nainen kysyy eksänsä uudesta tyttöystävästä kuullessaan "Onko se laiha?" Nyt unta palloon!

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Oi, näitä on pakko kokeilla! Ei ole ainakaan vaikeudella pilattu!

Lotta Katariina
Pumpui

Ei ole! Tällainen kaltaiseni hyvin rajoitetuilla keittotaidoilla ja kultakalan keskittymiskyvyllä varustettu häsläkin sai aikaiseksi maittavaa ruokaa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.