Muut tekee, meikä kattoo

crossfit_tuomarointi_3.jpg

Viikonloppuna miteltiin Lappeenrannassa Karjalan kovimpien titteleistä. Allekirjoittanutkin huhki kisa-areenalla, tosin vain urheilijoita paimentaen. 

crossfit_tuomari_2.jpg

Crossfit-tuomarina pääsee seuraamaan ihastuttavan läheltä kilpailun dramatiikkaa ja ihmisten suhtautumista haasteisiin. Etenkin epäonnistumisen ja paineen hetkellä ihmisistä paljastuu mitä erilaisimpia piirteitä: toiset suuttuvat ja yrittävät kahta kovemmin, jotkut luovuttavat, jotkut nauravat ja lyövät tilanteen leikiksi. (Tosin Karjalan kovimman erityispiirre ovat poikkeuksellisen leppoisat ja hyväntuuliset urheilijat. Lieneekö syynä tarttuva eteläkarjalainen lupsakkuus vai hyvät kisajärjestelyt ja selkeät speksit jotka rauhoittavat kilpailijoiden mieltä, mutta kiukkuavia kisaajia ei ainakaan omalle kohdalleni osunut yhtään kappaletta.)

crossfit_tuomari.jpg

Kisan jälkeen postailin fiiliksissä kuvia Instagramiin ja Facebookiin, tunsinhan tehneeni itsekin jotakin. Eräs kaveri esitti tosin melko osuvan kysymyksen:

lotta_ei_tee.png

Niin. Hyvä kysymys. Miksi minä vain katson kun muut tekevät? Ilmeisin syy on toki siinä, että olen sen verran heikko, huonokuntoinen ja taidoiltani vajaa, että kilpaileminen ei ole varteenotettava vaihtoehto. En myöskään tiedä, onko minussa tarpeeksi kisahenkeä kilpailemaan crossfitissä. Olen hyvin kilpailuhenkinen, mutta en osaa kilpailla, en ole tottunut siihen. Tuomarointi on ollut minulle erinomainen tapa päästä osallistumaan ja olemaan hyödyksi.

Ehkä sitä joskus tulee itsekin kisattua. Esimerkiksi masters-ikäisenä, jos vaikka siihen mennessä olisi onnistunut tulemaan hyväkuntoiseksi ja oppimaan tempaamaan edes säällisesti (jos reilut kahdeksan vuotta siihen ihmeeseen riittää). Tavallaan haaveissa siintää myös matalan kynnyksen joukkuekisailu, sillä jaettu paine sopisi minulle taatusti paremmin kuin se, että joudun tötöilemään aivan yksin. Sitä odotellessa treenaan katseilta piilossa ja käyn tarkkailemassa muiden suorituksia, seuraavan kerran parin kuukauden päästä Helsinki Showdownissa

 

Kuvat: ylin Eino Ansio/Karjalan kovin, alemmat Sami Kontto

suhteet oma-elama liikunta
Kommentit (2)
  1. Samuli Kallio
    21.8.2015, 08:34

    Damn, en päässy testaamaan kuuluisaa natsituomaria, ehkä Helsingissä sitten 🙂

    1. Kuuluisa natsituomari??!!! Laitan tän mun cv:hen :DDD

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *