Openit tulee, olenko valmis?

Pumpui

Ensi viikolla alkaa jälleen tuo viisiviikkoinen ilon, kiroilun ja elämänvalintojensa kyseenalaistamisen jakso, CrossFit Games Open.

Crossfit-maailmaan vihkiytymättömille selvennettäköön, että kyseessä on maailmanlaajuinen viisiviikkoinen kilpailu, jonka aikana suoritetaan viisi lajia. Parhaat pääsevät alueellisiin kisoihin mittelemään Games-paikoista, mutta meille kymmenilletuhansille muille on kyse muusta kuin sijoituksista tai kärkikahinoista unelmoimisesta: itsensä ylittämisestä, kilpailuhengestä ja kavereiden kanssa turaamisesta.

Nämä ovat minun neljännet Openini. Käsittämätöntä, kuinka nopeasti aika on kulunut! Tässä hieman kohokohtia vuosien varrelta:

Open 2013: Olin aloittanut crossfitin muutamaa kuukautta aikaisemmin, enkä  oikeastaan tiennyt mitä tein. Ensimmäisessä lajissa tehtiin tempauksia, enkä saanut ylös 35 kiloa, joka olisi ollut uusi ennätykseni. 

Open 2014: Toinen kerta meni jo ensimmäistä paremmin: tein ensimmäisessä jumpassa 66 tempausta 35 kilolla, joka edellisvuonna oli vielä tuntunut mahdottomalta painolta. Tällä kertaa tosin oli mukana yksi traumatisoivimmista kokemistani treeneistä, aivan päin prinkkalaa mennyt toes to bareja sisältänyt jumppa, jonka jälkeen vannoin pyhästi opettelevani tuon arkkivihollis-liikkeeni vihdoinkin kunnollisesti.

Open 2015: Kolmannet Openit jäivät omalta osaltani muutaman viikon mittaisiksi, kun karkasin lomalle Sri Lankaan. Tein oman rinnallevetoennätykseni kisojen aikaan. Toes to baritkin sujuivat jo vähän paremmin kuin edellisvuonna. 

 

Entä Open 2016? Toivottavasti lisää onnistumisen elämyksiä, hauskanpitoa ja salin vahvistuvaa yhteishenkeä. Ja ehkä tänä vuonna ne toes to barit jo kulkevat väsyneenäkin jotenkin säällisesti! (Älkää tuomitko minua, en tiedä mitään niin vaikeaa kuin toes to barit. Minusta on jotenkin kohtuutonta, että olen  omaksunut lyhyessä ajassa mm. venäjän kieliopin ja jongleerauksen viidellä pallolla, mutta tuon oppimisessa menee varmaan koko ihmisikä.)

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Onko Openissa aina samat lajit vai vaihtuuko ne vuosittain?

Lotta Katariina
Pumpui

Joka vuosi vaihtuu, ja viime vuonna tuli mukaan skaalattu sarja myös! Aina on burpeita kuitenkin :D 

ramin (Ei varmistettu) http://randomfire.fierymill.net

Samu laittaa ne tiistain iltatunneille kuulemma ohjelmaan (eli sen jälkeen kun virallinen suoritusaika on päättynyt). Itse teen ne varmaan aina viikonloppuisin kun pitää videoida oma suoritus jotta se olisi virallinen kun ei affiliatea meilläpäin ole.

Lotta - viime vuonna ei ollut burpeita. Kaikkea muuta inhottavaa sitten olikin...

Lotta Katariina
Pumpui

Täh, eikö ollut viime vuonna? Mulla jäi vikat lajit tekemäti, niin jotenkin oletin että siellä varmana oli. No, tänä vuonna on varmaan senkin edestä :D

Ilana

Uaah, mua yritetään ylipuhua mukaan, mutta en uskalla! (Teko)syyt: inhoan kilpailemista, olin juuri 5 vkoa flunssassa (ja sitä ennen pari viikkoa joululomalla), en pysty osallistumaan ekan viikon vetoon... Totta puhuen valmentaja sai koko homman kuulostamaan aika kivalta, mutta nuo pykäävät nyt jotain tiimejä tuolla boksilla pystyyn, ja se vaan lisää tuota kilpailuelementtiä asiaan. Kun tiedän, että olen semmoinen, että päivä viikko on sitten pilalla, jos suoriudun huonommin kuin mun omasta mielestäni pitäisi. Enkä edes saa yhtään oikeata leukaa ja edellisestä tempausreenistä on kuukausia aikaa...

Voisitko kertoa vielä jotain sun ekoista openeista? Olit siis harrastanut vasta vähän aikaa ja selvisit kuitenkin hengissä? Etkä itkenyt itseäsi uneen iltaisin? :D

Lotta Katariina
Pumpui

Ehdottomasti mukaan vain! Ainakin meillä on salilla ihan erityinen tunnelma open-lajeja tehtäessä, eikä siinä tosiaan ole kyse pelkästä kilpailemisesta.

Olin tosiaan crossfitannut muutaman kuukauden kun osallistuin Openeihin ensimmäistä kertaa. Aika monta itsensä ylitystä tuli viiden viikon aikana, kun joutui tekemään juttuja joita ei vielä ollut tehnyt sitä ennen. Enkä itkenyt itseäni uneen öisin. Enkä vissiin traumatisoitunut niin pahasti että en olisi ilmoittautunut mukaan seuraavanakin vuonna. Ja sitä seuraavana. Ja taas :D

Ilana

Apua, menin nyt sitten sanomaan, että osallistun. Jos isommitta traumoitta selvitään, se on selvä voitto! :D

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvin se menee, tsemppiä! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mieli tekisi kyllä osallistua tänä vuonna skaalattuun sarjaan!
Toes to bareista vielä sen verran, että juurikin tänään hoksasin, kuinka ne aikuisten oikeasti tehdään! Tähän mennessä se on ollut sellasta väliheilautusräpiköintiä... Toivoa siis on, tsemppiä niiden T2B:iden kanssa!

Lotta Katariina
Pumpui

Mukaan vain!

Mä olen hiffannut myös miten ne tehdään ilman välikippejä, mutta väsyneenä homma muuttuu melkoisen haastavaksi. Ekalla kierroksella tekee vaikka seiskoja putkeen ihan ongelmitta, sitten nelosia, sitten kakkosia ja sit hyvä jos saa turattua ykkösiä enää lopussa :D

Mulla on crossfitin harrastamista takana melkein 4 vuotta ja kahdet openit olen käynyt läpi. Silti en edelleenkään osaa hyppiä tuplanaruja kunnolla. Se on vaan ihan mahdotonta saada kädet ja jalat toimimaan oikeassa ryhmissä... Ja joka hemmetin vuosi ne naruhyppelyt sieltä tulee jossain lajissa. D:

Lotta Katariina
Pumpui

Mulle taas tuplat oli ainoa asia jonka opin saman tien :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.