Pitääkö lomalla treenata?

Pumpui

Aina on aikaa treenata, mutta onko halua?

Kaivettiin maastolenkkarit naftaliinista ja lähdettiin poluille. Ehkä parasta. 

Loma on tehnyt tuhojaan treeniregiimissä, osaksi vahingossa ja osaksi tarkoituksella. Ensimmäisen lomaviikon vietin kotona erään freelance-työhomman parissa, joten oli vielä helppo ujuttaa urheilua vähän joka väliin. Sulkavan soutujen jälkeen (raportti koettelemuksesta löytyy täältä) taas olin lähes viikon urheilematta. Puuhakas kyllä olin, lenkitin koiraa, puuhasin jos sun mitä sisareni lapsien kanssa, kävelin joka päivä kilometritolkulla, parhaimpana 22. Silti huomasin, että kehoni kaipasi urheilua. Ei pelkkää puuhastelua, vaan vaivannäköä, väsytystä, uupumusta. Aloin tulla levottomaksi ja vähän kärttyisäksi. Aloin fantasioida treenaamisesta: käsipainotempaukset pyörivät hekumallisena mielessä, vaikka normaalisti välttelen niitä kuin ruttoa.

Sain Akilta synttärilahjaksi painonnostovyön. Onni on mies joka osaa ostaa juuri oikeanlaisia lahjoja!

Tässä vaiheessa pöytään pitäisi varmaankin heittää se motivaatiokuvista tuttu "no excuses" -kortti. Aina on aika, paikka ja mahdollisuus treenata! Vedä leukaa ovenkarmissa roikkuen! Juokse kaupunkiin, autossa on muutenkin ahdasta lastenistuinten välissä! Käytä kolmevuotiasta lisäpainona! Tee askelkyykkyjä samalla kun katsotte Frozenia sadatta kertaa putkeen! 

Noinhan se voisi mennä. Mutta ei minun elämässäni. En halunnut treenihimotuksistani huolimatta olla se, joka skippaa aamiaisen natiaisten kanssa vain siksi, että on ihan pakko päästä lenkille. Kun muut lähtivät raveihin ja isän luokse grillaamaan, olisin hyvin voinut livahtaa CrossFit Lappeenrannan treeneihin naapurikortteliin. Hetken painiskelin huonon omatunnon kanssa, mutta laskeskelin että näen Lappeenrannan ristiinkuntoilijoita vuoden aikana eri tapahtumissa varmaan yhtä usein ellen useammin kuin omaa perhettäni, joten ehkä omistaudun nyt jälkimmäisille.

Silti isolle kirkolle palaaminen tuntui huojentavalta. Omassa elämässä treenaaminen on niin itsestäänselvä osa rutiineja, että muut asiat harvoin pääsevät sen ylitse vyörymään. Synttäripäivänä joimme kakkukahvit ja pistimme juoksutossut jalkaan, ennen kuin lähdimme ulos syömään Akin kanssa. Seuraavat kaksi viikoa sitten pitäisi vielä kehitellä ohjelmaa ja urheilua ennen rutiineihin palaamista. Aika luksusta, nyt kun oikein ajattelee.

Mitenkäs teillä on onnistunut loman ja treenaamisen yhdistäminen? Oletteko luuhanneet salilla entistä enemmän kun työt eivät ole häiritsemässä elämää vai ottaneet lomaa myös urheilusta?

Fitness Führer nakitti kokeilemaan slackline-temppuilua. Hauskaa puuhaa!

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Mun periaate lomalla on, että tehdään mitä huvittaa. Jos huvittaa treenata niin treenataan, jos huvittaa löhötä ottamassa aurinkoa niin löhötään. Esim. nyt alkulomasta Ibizalla käydessä kävin tekemässä yhden treenin paikallisella crossfit-salilla ja vähän jumppailin hotellilla, mutta en viitsinyt sen enempää käyttää aikaa urheiluun. Kotona lomaillessa yleensä käyn treeneissä ihan normaalisti, mutta en ahdistu siitä jos reissujen tai muiden menojen takia jää treenejä käymättä.

Lotta Katariina
Pumpui

Crossfitiä Ibizalla, kuulostaa lystiltä :D

Uusi Alku

Mulla on sali ollut tauolla pian 3 kuukautta, lomalla pitää ottaa rennosti ja hömpötellä mitä sattuu :) Piut paut huonolle omalletunnolle, syksyllä ehtii taas keräämään voimat takaisin! Mites, olitko tulossa Bulgariaan vai ymmärsinkö yhtään oikein? Ollaan siellä about kolmen yön päästä, jos satuit huudeille - tai sit äkkilähtö :)

Lotta Katariina
Pumpui

Bulgaria oli mielessä jossain vaiheessa kun mun mutsi oli siellä, mutta se jo tuli sieltä pois :) Äkkilähtö kyllä houkuttaa, teidän reissu näyttää fb-päivitysten mukaan ihan mahtavalta!

Uusi Alku

Mukaan vaan! :) 

LK (Ei varmistettu)

Kysymys ihan muusta aiheesta: missä pääkaupunkiseudulla kannattaa käydä mustikassa? Huomasin instassa, että olit käynyt jossain.

Lotta Katariina
Pumpui

Erinomaisen relevantti kysymys! Kävin Sipoonkorven kansallispuiston liepeillä. Keskuspuistossakin oli Maunulan hoodeilla melkoisesti mustikoita, tosin niin läheltä kaupunkia marjat katoavat parempiin suihin varmasti kaikkein nopeimmin. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.