Projekti Notkea Lotta, osa 1: Verstaalla

verstas_helsinki_urheiluhieronta.png

Olen ollut sitä koulukuntaa, joka käy hierojalla liian harvoin ja vasta silloin, kun kroppa on kammottavan juntturassa. Anteeksipyyntelypuheen ja hierojan käsittelyn jälkeen lupaan jatkossa käydä hieronnassa useammin, minkä jälkeen unohdan koko homman ennen kuin taas olen auttamattoman jumissa.

Tapani toimia on järjetön, sillä tiedän kuinka hyvää säännöllinen hieronnassa käyminen voi vanhalle mätisäkille tehdä. Onneksi asiaan tulee muutos, sillä alamme pistää kankeaa kroppaani kuntoon Verstas HelsingissäVerstaalla ihmisiä korjaa mainio Mika Mäkynen, urheiluhieroja, osteopaattiopiskelija ja monen sortin liikkuja, jonka taustalta löytyy niin kamppailulajeja, crossfitiä kuin kehonpainojumppaa.

Nolottaa myöntää, että en ole ennen ajatellut hierontaa kiinteänä osana kehonhuoltoregiimiä ja koko treenauspakettia. Yleensä olen hierojalle mennessä viskannut vaatteet pois ja pistänyt oikosilteni saman tien, mutta Mikan kanssa ennen hommiin ryhtymistä istuttiin alas ja alettiin kartoittaa, mistä kirraa ja mitä pitäisi parantaa. Puhuimme läpi kropan jumittavimmat kohdat, millaisia tuloksia tällä hetkellä teen ja mitä haluaisin jatkossa saavuttaa. Sitten Mika tutki liikkuvuuttani ja laittoi minut taivuttelemaan selkääni, tekemään liikkeitä harjanvarrella, näyttämään lapapunnerruksia ja vaikka mitä.

Pahimmat ongelmat ja kehityksen estäjät löytyvät yläselästä, jonka liikkuvuus on melko olematonta. Epäkkäitäni hieroessa Mika totesi niiden olevan ”kauheassa kunnossa”. Kankea kroppa estää varmasti omalta osaltaan tulosten nousua ja tekniikan hallintaa, joten päätimme katsoa kevään mittaan, miten aktiivinen kropan liikkuvuuden kehittäminen edesauttaa treeneissä pärjäämistä. Määritimme muutamia liikkeitä (mm. kippileuat, valakyykky, ylöstyöntö) joiden avulla seurataan edistymistä. Hieronnan jälkeen sain vielä kotiläksyä. Mika painotti, että pelkkä hieronnassa käyminen ei ratkaise asioita vaikka moni haluaisi hakeakin nopeita ratkaisuja (terveisiä vain minulle!), vaan ongelmakohtia pitää korjata joka päivä kotonakin. Kotijumppaa on siis myös luvassa.

Olen äärimmäisen innoissani tästä Notkea Lotta -projektista! Mahtavaa päästä kohentamaan kroppaa ja erinomaista että mukana prosessissa on näin paneutunut tyyppi. Postauksia kehonhuollosta ja liikkuvuuden lisäämisestä on siis luvassa pitkin kevättä. Nyt lienee syytä laittaa kone kiinni ja tehdä päivittäiset harjoitukset. 

//Yhteistyössä Verstas Helsinki

Kommentit (3)
  1. mikaelaaaah
    19.1.2015, 14:37

    Hei homo heitä alekoodi?
    Kävin kattoo hinnaston ja ei oo kyllä mikään ihan mahdoton ilmankaan..

    1. Katsotaan jos saataisiin neuvoteltua alekoodia 😀

  2. Tutun kuuloinen motto 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *