Tein sillä lailla tyhmästi...

Pumpui

...että lupasin osallistua soutukisaan.

En ole koskaan ollut hyvä sanomaan ei. En mitä tulee duuneihin, hölmöilyihin - tai urheiluun. Tällä kertaa tuli luvattua, että osallistun sisäsoudun SM-kisoihin crossfit-salien sekajoukkuesarjassa.

Miksi ihmeessä? Tätä olen kysynyt itseltäni nyt muutaman päivän, ja tehnyt kartoitusta tämän tempauksen uhkista ja mahdollisuuksista.

Uhkapuolella tietenkin on mainittava totaalinöyryytyksen mahdollisuus. En pidä itseäni kovin hyvänä soutajana. Enkä ole juurikaan kilpaillut, joten voi olla että tilaisuus on omalta osaltani katastrofi. Olen muun muassa erikoistunut tippumaan alkuvetojen aikana penkistä. CF-sarjan kisamatka paljastetaan lisäksi vasta paikan päällä, joten on vaikeaa valmistautua taktiikkamielessä. 

Toisaalta kisa on myös mahdollisuus. Ehkä tässä on erinomainen sauma pitää vähän hauskaa ja harjoitella kilpailemista. Ehkä kaikki sujuukin ihan hyvin. Lisäksi valmentaja on ilmoittanut meidät kisaan nimellä Team Lihaniskat, mikä on ehkä hienoin tiiminimi ikinä. Koska matkaa ei ole ilmoitettu, ei toisaalta tarvitse harjoitella tiettyä mittaakaan. Lisäksi olenhan soutanut kesällä 60 kilometriä kirkkoveneessä, joka on 12 hengen puinen versio Concept 2 -masiinasta, joten tuskinpa on luvassa mitään yhtä kamalaa. 

Ja koska kyseessä on SM-kisa, voin tietenkin tituleerata itseäni SM-tason urheilijaksi. Siinäpä olisi ollut reilun kymmenen vuoden takaiselle minulle ihmettelemistä, kun Vaasankadulta rööki huulessa olisi tavoitettu ja kerrottu, että herran vuonna 2016 aion osallistua soutukilpailuun!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.