Testissä Udo’s Choice Ultimate Oil Blend

ultimateoil.jpg

Lapsuudessa oli muutama kauhistuttava asia ylitse muiden: Mustakaapu, dinosaurukset ja kalanmaksaöljy. En muista pakottivatko vanhemmat minua ikinä sitä syömään, mutta jokin perinpohjainen kauhu liittyy siihen, että pitäisi jotain terveellistä litkua pullosta lusikalla suuhunsa kaataa.

Siksi suhtauduinkin hieman aprikoiden I Love Me -messuilta saamaani, Puhdistamon mainioiden kundien tarjoamaan Udo’s Choice Ultimate Oil Blend -pulloon. Jaa että tätäkö pitäisi lusikoida naamaan vapaaehtoisesti? 

Ultimate Oil Blend sisältää luomukasviöljyistä saatuja Omega 3, 6 j 9 -rasvahappoja, joiden saanti on paitsi tärkeää määrällisesti myös oikeassa suhteessa. Normaalisti nappailen purkista vain Omega-3:a kapseleina, muiden rasvahappojen saanti on jäänyt ravinnon varaan. Rasvahappojen tärkeydestä, terveellisyydestä ja laadusta on väänetty kättä pitkät tovit, ja kaltaiseni ravitsemusamatööri on välillä hukassa siinä, ketä pitäisi uskoa. Netti on tietoa täynnä, mutta mistä sitä tietäisi ketä uskoa? Itse kannatan malttia ja kohtuutta, joten esimerkiksi Pronutritionist-blogia pitävän Reijo Laatikaisen kirjoituksista löytyy kiihkotonta, tutkimuksia ruotivaa infoa aiheesta.  

Mutta sitten itse tuotteeseen. Suositeltu annostus on kaksi ruokalusikallista päivässä. Ei kun kokeilemaan. Kuten yllä olevan kuvasarjan päätös paljastaa, maku ei ole kaksinen, jos nyt ei pahakaan. Suutuntuma oli – yllätys, yllätys – öljyinen. Tämän jälkeen ruoka meni alas vikkelästi, kun oli leipäläpi jo valmiiksi liukastettu. Vaikka öljy meni alas helposti, en tiedä tulisiko tätä joka päivä lusikoitua ruoan yhteydessä. Puhdistamolta onneksi vinkkasivat, että öljyn voi kaataa myös salaatinkastikkeeksi, jos suoraan pullosta ei tuotetta halua hörppiä. Ennen kuin kiiruhdatte öljykaupoille, kannattaa muistaa, että vaikka kyseessä onkin terveystuote, on se silti puhdasta öljyä eli melkoisen kaloripitoista tavaraa. Kaksi ruokalusikallista sisältää 243 kilokaloria, ja 43,3 % päivän Omega-3-, 19,7 % Omega-6- ja 19,7 % Omega-9-tarpeesta. Tätä tuotetta nautiskellessa kannattaa siis pitää silmällä päivän muuta ravintosisältöä, jotteivät kalorit pauku kohtuuttomasti.

Itse taidan kokeilla öljyä tovin ja kuulostella, millaisia vaikutuksia sillä kehoon ja mieleen on. Palataan asiaan myöhemmin!

//yhteistyöpostaus

Kommentit (4)
  1. Millaiset kokemukset Udosta jäi? 🙂

    1. Ihan hyvät. Makuun tottui aika nopeasti, mutta heitin öljyä useammin valmiin ruoan sekaan 🙂

  2. Mä en ole vielä uskaltanut maistaa..:P Luulen, että salaattiin sekoittaminen lienee paras vaihtoehto, toi lusikalla suuhun on jotenkin turhan rohkeaa mulle! Kuulemma voi laittaa myös lämpimän ruoan joukkoon siinä vaiheessa kun ruokaa ei enää kuumenneta.

    1. Toi onkin hyvä vinkki, että sekoittaa valmiiseen ruokaan, kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *