Jouluhaaste 2016

Punastus

Sain ihanalta Marjalta jouluhaasteen. Kiitos! Kirjoitinkin jo aiemmin postauksen omasta suhtautumisestani jouluun ja siitä mitä se minulle merkitsee, mutta paneudutaan siihen vielä muutaman kysymyksen voimin :) 

 

1. Lemppari jouluherkkusi 

Tänä jouluna haaveissa oli aivan perinteinen joulupöytä vegaanisesti tottakai. Nykyisin on mahdollista nimittäin korvata jokaikinen jouluruoka vegaanisella vaihtoehdolla ihan sieltä lohesta lähtien, kiitos porkkalan. Perinteiset karjattomat paistit sun muut vahtuivat kuitenkin salaatti-buffa -henkiseen tarjoiluun ja jerk seitaniin. Mutta niin, se lempiherkku. Taitaa olla ehkäpä itse tehty suklaa, johon laitettu sekaan piparkakkua ja rusinaa.

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?

En yhtikäs mitään. En anna mitään, niin en taida saadakaan. Toivon vaan muutamaa rauhaisaa päivää syöden, lukien ja ulkoillen.

3. Jouluperinne, jonka toteutat joka vuosi?

Joulusauna on aika must. Kun asuin vielä kotona, oli meillä sauna aina aamuisin heti herättyä. Sinne oli ihana suunnistaa silmät sikkurassa ja tunnelma saunassa oli jokseenkin harras. 

4. Kenen kanssa vietät joulua?

Poikaystävän ja siskon kanssa jouluaattoa. Myös poikaystävän äiti on pyydetty mukaan, mutta nähtäväksi jää, tuleeko paikalle. Jouluna on mielestäni ihan ok olla yksinkin, jos siltä tuntuu. Muistan kun asuin Pietarissa ja vietin jouluaaton yksin ja sain tästä lähes sääliryöpyn facebookissa. Tosiasiahan on ettei Venäjällä edes vietetä joulua samaan aikaan kuin meillä. Taisin käydä jouluaattona Ikean reissulla. 

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

No se aamusauna nyt ainakin. Muuten ei ole mitään unelmajoulua. Kunhan saa olla vaan rauhassa tekemättä mitään erityistä.

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitäisikö jouluna olla lunta?

Ei sillä ole niin väliä, koska en ole niin jouluihmisiä. Mieluusti lähtisin myös reissuun lämpimään joulun ajaksi, mutta kaupungissakin on mukavaa, koska on niin hiljaista kaikkialla.

7. Paras jouluelokuva?

Ei tule muuta mieleen kuin Ihmeellinen on elämä, vanha kunnon huutoleffa. Mutta ei se mikään paras ole vaan aika puuduttava.

8. Lempi joululaulusi?

En pidä joululauluista yhtään, markkinavoimat pilanneet. Tulee lähinnä mieleen tuskanhiki kirkkaissa valoissa pakkojouluostoksilla :z Mutta esimerkiksi Raveonettes on onnistunut tekemään hyvän joulubiisun ja Blondien Mariassa on myös jotain todella jouluista. 

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?

Ei ole kuusta. 

10. Jouluaskarteluvinkki?

Vaikkapa se suklaan väkerrys. Senkun sulattaa vesihauteessa levyn tummaa suklaata, levittää sen leivinpaprun päälle ja ripottelee päälle mitä haluaa, piparkakkumurusia vaikkapa. Voisi toimia hyvin muuten joku salmiakkikin siinä.

Haastan mukaan toisen Annan maailman toiselta puolelta :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.