Ilmeeni kun keskustelen fyssarin kanssa

rscn1006muok.jpg

Käytiin taas siellä sosiaalipediatrian poliklinikalla. Olin aivan täpinöissäni, koska tyyppi on oppinu paljon, paljon uusia taitoja ja se vierastaminenkin alkaa ehkä vähitellen rauhottumaan. 
Viime kerran jälkeen kuuntelin kuitenkin vähän kriittisemmällä korvalla fyssarin puheita ja no, hyvä niin. 

Typerimmät aivopierut ja parhaimmat itsensä pussiin puhumiset tulee tässä;

*Tutkittiin jalkoja tyypin makoillessa lattialla* 

”Tätähän ei nyt sitten missään nimessä saa hyppyytellä tai seisottaa.”
Ai hä? Miten kukaan pystyy oleen hyppyyttelemättä seittemän kuukauden ikästä muksua? Ymmärtäisin seisottamiskiellon, jos meidän kersa ei seisoisi jo itse tukea vasten.

”Ei saa mitenkään kannustaa nousemaan tai seisomaan. Ei mitään käsillä taputteluakaan sillon.”
MITÄ? Ai alanko mä nyt ignooraamaan mun lastani? Tulee varmaan tosi hyvä itsetunto lapselle tällä menetelmällä. 

Ja syynä
”Siis joo, kato kun se saattaa alkaa varvistaan.”
Mun käsityksen mukaan ihan kuka vaan saattaa alkaa varvistaan. Saattaa mun lapselle tulla perinnöllisiä sairauksiakin, mutta eihän se nyt meidän leikkimistä tai arkielämää muutenkaan haittaa. 

Päätinpä sitten kysästä, että suositellaanko lapselle ensiaskelkenkiä vielä tänä päivänä. Kaikkialta mistä olin tähän mennessä kysellyt, suositeltiin.

Ei missään nimessä -oli fyssarin vastaus, joka just oli kertonu, että mun lapsi saattaa alkaa varvistaan. Hianoo.

***
Tutkittiin korvia ja refleksejä. 

”Mikäs sillä on otsassa?”
”No mustelmahan se.”

”Mistäs se on tullu?”
”Öö, en nyt ihan tarkkaan muista mihin kolautti, kun lyö sitä päätänsä pari kertaa päivässä. Joskus jää jälki, joskus ei. ”

*syvä hiljaisuus tähän väliin ja tiukka katse minuun*

”Niin siis ollaanhan me mietitty, että joku kypärä pitäis ehkä ostaa, mut..”
”Joo, ei missään nimessä kannata.”
Ai.

(Syvän hiljaisuuden kohdalla ks. työntekijä oletti mun kertovan ”totuuden” esim. perheensisäisestä pahoinpitelystä tms. Mä kun luulin että ihan jokaiselle liikkuvalle lapselle tulee mustelmia joskus.)

***

Ja paras viimesenä;

”Toi pitää ihan selkeesti päätään vieläkin pelkästään oikeella puolella”

Tähän mulla ei riitä edes huumorintaju enää. Miten on mahdollista, että mä en ole 7 kuukauden aikana huomannut tätä? Onko joku lukijoista tehny samanmoisen diagnoosin kuvia katselleena? 

Ps. Kuva meni kategoriaan muu kauneus. Että semmosta.

Kommentit (23)
 1. Liv Joo, on kullemma tosi yleistä että muksu varvistelee jossain vaiheessa, kun opettelee seisomaan/kävelemään, eikä siinä mitään vaarallista ole. Sehän tässä nyt kummastuttaakin, että miks just mun kersa heidän mielestään saattaa alkaa varpaillaan tallusteleen ja minkä takia se on ”hengenvaarallista”.

  Minshui No on kyllä vähän hassua toimintaa 😮 Yritän olla ajattelematta liikaa, viime käynnin jälkeen en vaan enää tienny pitäiskö itkeä vai nauraa.

  MirvaK Samaa mieltä. Suurin osa ongelmallisista taitaa pitää suunsa supussa neuvolan kyselyitä tehdessään. Ja niin aion muuten minäkin jos vielä ikinä äitiysneuvolassa ollaan.

  heiddii Oho, ootkin saanu kunnon höykytyksen 😮 Samat fiilikset täälläkin. Ja kun niitä 7 kuukautta piilossa pysyneitä vikoja löydetään viidessä minuutissa minkä keritään. Tähän väliin muuten mainitsen, että on totta, että mutsi ei välttämättä huomaa pieniä vinksin vonksin olevia juttuja lapsessaan, mut en kai mä nyt ihan sokeakaan ole 😀 Jos kersa ei oikeesti pitäis päätään vasemmalla, ni olisinhan mä sen ny huomannu. 
  Oon nyt tullu siihen tulokseen että alan pikku hiljaa paukuttaan takas päin. En nyt mitenkään riitaa haastavassa mielessä, vaan ihan vaan kertoen miten asiat oikeesti on ja ettei meikäläinen lukeudu niihin hysteerimammoihin (enää), jotka uskoo jokaisen sanan ”ammattilaisen” suusta.

  Kippuralla Oon periaatteessa luovuttanu jo noiden ensiaskelkenkien ym suhteen, kun toiset suosittelee ja toiset ei. Toiset sanoo suositusten muuttuneen, neuvola on eri mieltä jnejne. 
  Eli kai tässäkin tarttee käyttää suurta mutsin valtaa ja miettiä itse ajan kanssa ostaako vai ei.
  Se aika vaan olis jo ny. Ääh.

 2. no siis se on totta että sisäkenkiä ei suositella varvistaapa tai sitten ei, ensiaskelkengät (nahkaiset, nauhalliset mieluusti) ulos ja kesällä paljain varpain kun tarkenee 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *